Sport

2015.01.31. 21:40

A Viktória csapatkapitánya, Ferencsik Evelyn már a fiatalokat oktatja

A Viktória-Trend Optika FC csapatkapitánya, Ferencsik Evelyn az aktív futball mellett a szombathelyi csapat U-15-ös és U-17-es fiataljait is edzi.

Pum András

A 25 éves belső védő két esztendeje igazolt a Viktóriához, hamar meghatározó játékossá vált, majd a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Ferencsik Evelyn idejét azonban nem csak a felnőttcsapat tölti ki, az U-15-ös és U-17-es gárdát is ő edzi.

Ferencsik Evelyn jó ideig még a focipályán képzeli el a jövőjét (Fotó: Szendi Péter)

– Két éve készítem fel az U-15-ös és az U-17-es csapatot, a két korosztály között gyakori az átjárás – mondta Ferencsik Evelyn. – Az elején kicsit nehezen mentek a dolgok, de aztán belejöttem, sikerült összeegyeztetnem a futballt és az edzősködést. A felnőttcsapat edzése előtt foglalkozom a lányokkal, majd irány az NB I-es csapat tréningje. Néha ugyan mentálisan elfáradok a nap végére, de élvezem a munkát, mindkettőt szeretem csinálni. Ráadásul télen jó néhány általam edzett fiatal került fel a felnőttcsapathoz, ami azért is jó, mert tisztában vagyok vele, kitől mit várhatok. Noha még sokáig aktív futballistaként képzelem el az életemet, terveim között szerepel, hogy pályafutásom befejezését követően is edzősködöm.

Ez azonban még odébb van, Ferencsik elsősorban az NB I-es csapatra koncentrál, amely csak a hatodik helyen zárta az őszi szezont.

– Nem kezdtük jól a bajnokságot, ráadásul a Femina elleni idegenbeni meccsre nem vittük el az igazolásokat, így játék nélkül kaptunk ki – folytatta Evelyn. – Néhány meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, például az újpesti bajnokink, ahol két pontot veszítettünk. Ráadásul Vörös Viktória súlyos sérülése is visszavetett bennünk – őszintén szólva nem szívesen beszélek az őszről, inkább előre tekintek. Ami a saját játékomat illeti, próbáltam a maximumot nyújtani, az edzők értékelése alapján egy jó átlagot hoztam, de tudok az őszinél jobban is játszani. Noha jelentős a pontbeli lemaradásunk a felsőházi rájátszást érő helyekről, matematikai esélyünk még van. Ezzel pedig élni szeretnénk. A télen érkezett két játékossal erősödtünk, szükség is volt új futballistákra. Minden csapat életében előfordulnak hullámvölgyek, remélem, mi ősszel ezt letudtuk, tavasszal már a Viktória hagyományaihoz méltóan szerepelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!