Sport

2016.10.28. 17:38

A győzelemre tör Szegeden a Falco KC

Szeged - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 5. fordulójának zárómeccsén vasárnap 18 órás kezdéssel a Szeged vendégeként lép pályára a Falco KC Szombathely. A találkozóról honlapunkon (vaol.hu) élőképes közvetítés lesz.

Tóth Gábor

A Falco a két hazai meccsét (Vasa, Paks) behúzta, de idegenben még nem nyert, igaz, eddig a két legkomolyabb bajnokesélyes, az Alba Fehérvár és a Szolnok vendégeként lépett pályára - és egyik meccsen sem vallott szégyent. A Szeged eddig csupán két meccset játszott, mindekettőt elbukta, kikapott otthon a Körmendtől (58-66), majd idegenben a ZTE-től (78-85).

- Idegenben játszunk, egy jó csapat ellen, nehéz meccsre számítok - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - A Szeged rutinos csapat, minőségi játékosokat vonultat fel. Csirics, Sulovic, Lilov, Boltic egytől egyik ponterős, képzett légiós, képesek ara, hogy meccseket döntsenek el. A magyarok közül Juhost emelném ki, de mellette akad még néhány tehetséges fiatal. Vendéglátónk sokat dob kosárra, sok helyzetet alakít ki, ezért elsősorban a védekezésünket kell megszervezni. És szerencsés lenne, ha mi diktálnánk a tempót, ha a saját játékunkat játszhatnánk - az első perctől kezdve figyelnünk kell, nem szabad, hogy a Szeged lendületbe jöjjön. A mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy a Szegeden nyomás lesz, győzekmi kényszer alatt játszik. Tovább eddig csak két bajnokit vívott, vagyis még csiszolódnia kell a csapatnak, a játéknak.

De a lényeg az, hogy szeretnénk győzelemmel hazatérni! Turner már százszázalékos edzésmunkát végez, egyre jobb állapotban van, lassan utoléri magát, számíthatok rá. Váradi Benedek kisebb sérüléssel bajlódott, egy, két edzést kihagyott, de vállalja a játékot. Szerintem nekünk hosszabb, erősebb a kispadunk, ez döntő lehet.

 

A Szeged-Falco találkozóról honlapunkon (vaol.hu) élőképes közvetítés lesz >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!