Sport

2016.11.30. 15:23

A Haladás és a Cell is kiesett a Magyar Kupából

Érd, Celldömölk - Nem jutott a 16 közé a labdarúgó Magyar Kupában a Haladás és a Celldömölk sem. Az NB I-es zöld-fehéreket az NB III-es Érd, míg a megyei I-es Cellt az ugyancsak harmadosztályú Szentlőrinc búcsúztatta.

Tóth Gábor

Érdi VSE (NB III.)-Szombathelyi Swietelsky-Haladás (NB I.) 3-3 (1-0, 2-2)

- tizenegyesekkel 5-3. - Érd, 300 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szilasi.

Haladás: Gyurján - Angyal, Schimmer, Jagodics, Bosnjak - Kovács L., Iszlai, Overgoor (Lévay, 70.) - Tóth M. (Gaál, 55.), Ars, Rácz B. (Winkler, 65.). Edző: Mészöly Géza.

Gól: Kelemen 2 (13. 11-esből, 96.), Csizmadia (93.), ill. Ars 2 (47., 78.), Iszlai (111.).

Kiállítva: Bozsoki (121.), ill. Gyurján (67.).

Az Érd korán előnybe került, büntetőből vette be a Haladás kapuját (1-0). A folytatásban a Haladás magához ragadta az irányítást, de az első félidőben a mezőnyfölény még nem párosult góllal. Fordulás után viszont rögtön sikerült egyenlíteni, Ars zárt közelről góllal egy szép támadást (1-1). Aztán Gyurján kiállítása borzolta a kedélyeket: a Haladás kapusa ütközött a hazaiak kilépő csatárával a 16-oson kívül. Az érdi játékos nagyon el akart esni, ki is harcolta a pirosat Gyurjánnak. A szombathelyiek nem roppantak meg, Ars második gólját szerezte szöglet után fejjel (1-2). De még volt fordulat a mérkőzésben: a hazaiak ugyanis a hosszabbítás 3. percében egy középpályás labdaszerzésből ellentámadást vezettek, ezt még kivédekezte a Haladás, de az ide, oda pattogó labda a nagy kavarodásban végül a vasi kapuban kötött ki (2-2). Jöhetett a hosszabbítás, gyors gólváltás után alakult ki a 3-3-as eredmény - a vendégek gólját Iszlai szerezte, saját kihagyott, kapusról kipattanó büntetőjét pofozta be. A büntetőknél Haladástól Iszlai betalált, Kovács rontott, Gaál és Ars is pontos volt, de az ötödik zöld-fehér rúgónak már nem kellett a labda mögé állnia, mivel a vendégektől mindenki betalált. Így a Haladás kiesett a kupából - fájóan korán.

Mészöly Géza: - Ezúttal nem kezdtünk olyan jól, mint a korábbi kupameccseinken, most ellenfelünk került előnybe - egy erősen véleményes büntetőből. De volt tartásunk, egyenlítettünk, majd emberhátrányban is fordítani tudtunk. Már úgy tűnt, hogy nyerünk, amikor az Érd az utolsó utáni pillanatban góllal büntetett egy védelmi megingást. A hosszabbításban ismét egyenlítenünk kellett, a 11-eseknél pedig nem állt mellénk a szerencse. Nagyon sajnálom a kiesést, de az ezer sebből vérző, megfiatalított csapatom mindent megtett a továbbjutásért.

Celldömölki VSE (megyei I.-Szentlőrinc SE (NB III.) 0-1 (0-0).

- Celldömölk, 150 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J.

CVSE: Heiner - Vajda, Bodor, Győrvári, Enyingi Marcell - Enyingi Márk, Potyi, Szuh (Lempeg, 73.), Virág (Dobson, 66.) - Ódor, Piri (Németh J., 60.). Edző: Koman Vladimir.

Gól: Füredi (88.).

A CVSE teljesen egyenrangú ellenfele volt esélyesebb, magasabb osztályban játszó riválisának. Ugyan a Szentlőrinc birtokolta többet a labdát, de a hazaiak kontráiban mindig benne volt a veszély - több ziccert dolgoztak ki a szervezett, motivált vasiak. Végül a vendégek a közvetlen hajrában egy szabadrúgás utáni fejesgóllal harcolták ki a győzelmet, egyben a továbbjutást. A hazaiaknál mindenki jól teljesített.

Koman Vladimir: - Jó meccset játszottunk, remekül helyt álltunk egy erős ellenfél ellen. Mind a két csapat szervezett volt, küzdött, mind a két kapu előtt adódtak helyzetek. Kis szerencsével akár mi is továbbjuthattunk volna. Sajnálom, hogy kiestünk, de büszke vagyok a fiúkra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!