Sport

2017.05.26. 16:55

A Haladás feltenné az i-re a pontot

SZOMBATHELY - A labdarúgó NB I. utolsó, 33. fordulójában szombaton 19 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a már kiesett, utolsó helyezett Gyirmót FC-t fogadja. A vasiak győzelmük esetén akár az ötödik helyre is előreléphetnek.

Pum András

A gyirmótiakkal ellentétben a hatodik szombathelyiek számára még nagyon is van tétje a találkozónak: előbbre is léphetnek, de rossz esetben hátra is csúszhatnak a bajnoki tabellán. Amennyiben legyőzik Urbányi István együttesét, és az előttük álló Paks nem nyer, ötödik a Mészöly-gárda. De a döntetlen is elég, ha az atomvárosiak kikapnak odahaza a bentmaradásért küzdő MTK-tól. Ám rossz esetben a vasiak mögött egy ponttal álló Újpest megelőzheti a Halit.

Polgár Kristóf, jobb oldali védő (szemből) rohanja le ellenfelét Fotó: Unger Tamás

Visszatérve a szombati meccshez: ősszel a Gyirmót meglepetésre 1-0-ra nyert Sopronban, tavasszal viszont idegenben 2-1-re győztek Halmosiék. A bajnokságban a vendégek kapták a legtöbb és szerezték a legkevesebb gólt. A papírforma tehát a szombathelyiek mellett szól.

- Amikor kellett, a srácok mindig összekapták magukat, bízom benne, hogy ezúttal is mindent kiadnak magukból és felteszik az i-re a pontot - tudtuk meg Mészöly Gézától, a Haladás vezetőedzőjétől. - A heti edzésmunka alapján úgy láttam, változatlanul motiváltak a srácok, szeretnék szépen zárni a szezont. Azonban ez cseppet sem lesz egyszerű, habár a gyirmótiak kiestek, ismerem a játékosaikat: az utolsó pillanatig küzdenek majd - kőkemény meccsre számítok. Sopronban lelkes közönségünk támogatásával jól szerepeltünk, ezúttal is nyerni akarunk. Sajnos akadnak gondjaink, Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió rehabilitációját végzi, míg Iszlai Bence kisebb sérüléssel bajlódik. Belga védőnk, Stef Wils öt sárga lapja miatt nem szerepelhet, Karol Mészáros pedig továbbra is maródi. Összeállítás: Király - Jagodics, Jancsó, Devecseri - Polgár, Kiss B., Iszlai, Bosnjak - Rácz, Williams, Halmosi.

- Biztos vagyok benne, nem adják könnyen a három pontot a gyirmótiak - szögezte le Polgár Kristóf, a szombathelyiek jobb oldali védője. - Noha hétvégén befejeződik a bajnokság, ugyanolyan motiváltan kell futballoznunk, mintha a szezonnyitón játszanánk. Személy szerint nincsenek kellemes emlékeim az őszi meccsünkről, akkor tört el a karom, ráadásul kikaptunk. Szóval mindenképpen fájó emlék a gyirmóti összecsapás. Ezúttal mindenképpen győzni akarunk és fellépni az ötödik helyre.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak. A Haladáshoz kapcsolódó hír, hogy pénteken két kulcsember, Stef Wils egy, Halmosi Péter pedig két évvel meghosszabbította a június 30-án lejáró szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!