Sport

2017.01.27. 20:10

A harmadik helyért játszik a Haladás

Medulin - A harmadik helyért mérkőzik kedden a Haladás NB I-es labdarúgócsapata, miután az Arena Kupa harmadik fordulójában 1-0-ra kikapott a horvát NK Lokomotiva Zagrebtől.

Pum András

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-NK Lokomotiva Zagreb 0-1 (0-0).

- Medulin, 50 néző, Arena Kupa, 3. forduló.

Haladás: Király (Lévay, 60.) - Polgár, Jancsó (Kovács L., 68.), Devecseri, Bosnjak - Jagodics, Iszlai - Mészáros (Schimmer, 60.), Rácz, Halmosi (Calvente, 60.) - Williams (Tóth M., 68.). Edző: Mészöly Géza.

A horvát első osztály hatodik helyén tanyázó Lokomotiva Zagreb ellen jól kezdett a Haladás. A 7. percben egy tizenhatoson belüli kezezést nem fújt be a játékvezető: így elmaradt a büntető. Nem sokkal később kilépett a zágrábiak támadója, Sunjic, de 22 méteres lövését bravúrral védte Király. Paprikássá vált a hangulat, sok volt a kemény ütközés, belemenés. Jobbára mezőnyjáték folyt, a kapukig nemigen jutottak el a felek.

A mérkőzés hajrájában Iszlai Bence lábában volt az egyenlítés Fotó: Haladas.hu

Szünet után is folytatódott a változatos küzdelem, de egyik kapu sem forgott veszélyben. A hajrában a Haladás eldönthette volna a találkozót. A 75. percben Calvente az alapvonalig vitte a labdát, beadását a második hullámban érkező Iszlai 13 méterről, jobbal fölé lőtte. A 90. percben a vasiak a kapujuktól 20 méterre labdát veszítettek, Lovric pedig a kiinduló kapus mellett a bal sarokba helyezett (0-1).

Az A csoport végeredménye: 1. Lokomotiva Zagreb 9 (5-0), 2. Haladás 6 (2-1), 3. Koper 1 (2-4), 4. Cibalia Vinkovci 1 pont (1-4).

A vasiak kedden 11 órakor az B csoport másodikjával találkoznak, a másik ág zárómeccseit ma rendezik.

A Haladással kapcsolatos hír, hogy noha a zöld-fehérek szerették volna átigazolni az RB Leipzig hétszeres válogatott játékosát, Kalmár Zsoltot, a középpályás tavasszal kölcsönben a dán első osztályú Bröndbyben szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!