Sport

2016.06.03. 17:10

A harmadik meccsért, a harmadik helyért

Körmend - Vasárnap 18 órától rendezi a bajnokságban az utolsó hazai találkozóját az Egis Körmend. Az ellenfél a bronzcsata második felvonásában az Atomerőmű SE gárdája.

Németh Zsolt

A piros-feketék azért lépnek pályára, hogy életben tartsák esélyüket a harmadik hely megszerzésére. Ha nyerik ezt a találkozót, akkor szerdán egy mindent eldöntő, utolsó összecsapást rendeznek Pakson.

Ehhez viszont a csütörtökön mutatottnál jobb játékra lesz szükség, mert - igaz, az ASE rendkívül jó százalékkal dobta a triplákat, de nagyon sok hiba csúszott a Körmend támadásaiba és a védekezés sem volt mindig olyan, mint amivel meccseket  szokott  nyerni  az együttes.

Minden labdáért meg kell halni a pályán (Fotó: Szendi Péter)

Teo Csizmics már csütörtökön is arról beszélt, hogy elsősorban motiválni igyekezett játékosait a párharc előtt, hiszen bizonyára valamennyien elfogadták volna a szezon előtt, hogy végül kupagyőztesként és esetleg bronzéremmel a nyakukban zárhatják az évadot, mégis, mintha az ellenfél akarta volna jobban a sikert.

- A motivációval nem volt semmi gond! - mondta a szerződését frissen megújított vezetőedző. - Nem szabad elfelejteni, hogy mi öt kőkemény meccset játszottunk a Szolnokkal a döntőbe jutásért, amire jó esélyünk volt. de nem sikerült. Az a sorozat sokat kivett a játékosaimból mentálisan és fizikailag is. Pár nap múlva újra játszanunk kellett, és ilyenkor apróságok döntenek. Elég, hogy csak egy kicsit kevesebb bennünk az erő, ha csak egy gondolattal maradunk le a védekezésben vagy a lepattanó harcban. Ezen el is dőlhet a találkozó. Nehezebb ilyenkor koncentrálni, nehéz agresszíven játszani. Harcoltak a fiúk, de abban a pillanatban ez erre volt elég. Most az a dolgunk, hogy frissítsük a csapatot, ezért nem is tartunk normál edzéseket. Dobunk, nyújtunk, beszélgetünk, így készülünk a vasárnapi meccsre. Ki kell küszöbölnünk a csütörtöki hibáinkat. Az is biztos, hogy ha lesz harmadik mérkőzés, akkor egy nappal korábban elutazunk Paksra. Ennek a lehetőségéért lépünk pályára az utolsó hazai meccsen, amelyen minden labdáért ugrani, vetődni fogunk, ha kell, meghalunk a pályán, de győzni szeretnénk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!