Sport

2017.08.14. 17:30

A Hungária Kupán remekeltek a vasi tájfutók

ORFŰ - Szép vasi, szombathelyi eredmények születtek az ország egyik legnépesebb, legrangosabb tájfutóversenyén, a Hungária Kupán.

Tóth Gábor

Az orfűi központtal megrendezett ötnapos nemzetközi erőpróbán 1200 tájfutó állt rajthoz. A mezőnyben ott voltak a vasi színeket képviselő sportolók is - akik közül többen is remek eredményekkel hívták fel magukra a figyelmet. A 18 éves fiúk B kategóriájában Szalay Levente, az Alpokalja SK válogatott versenyzője kiegyensúlyozott teljesítménnyel szerzett bronzérmet. Ugyanebben a kategóriában klubtársa, Veszelszki Barnabás a tizedik helyen ért célba.

A bronzérmes Szalay Levente Fotó: Árné Molnár Krisztina

A 14 éves fiúk B kategóriájában Molnár Péter (Alpokalja) második napi futamgyőzelme után érem-esélyesként szállt harcba a folytatásban, végül másodpercekkel szorult a negyedik helyre a közel 40 fős mezőnyben. Az F14C kategóriában Izer Barnabás (Haladás VSE) aratott magabiztos győzelmet. F12C-ben Veszelszki Márton (Alpokalja) újoncként elért ötödik helye nagy reményekre ad okot a jövőt illetően. F16C-ben Kiss Bertalan András (Haladás) nyolcadik, F21Br-ben Hambuch Mátyás (Haladás) tizedik, F65-ben a sárvári Gömbös Gyula 11., N35Br-ben Árné Molnár Krisztina (Alpokalja) hetedik, Kiss-Geosits Beatrix tizedik, F21B-ben Ágotha Dávid (Alpokalja) nyolcadik helye kiemelendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!