Sport

2015.05.21. 12:37

A HVSE is szurkol: Együttes erővel támogatják a csapatot

Szombathely – A Haladás VSE sportolói együttes erővel támogatják a Halit.

Mert mint mondják a sportolók – legyenek bár kézilabdások, futsálosok vagy éppen birkózok – tudják jól mennyi erőt ad, ha úgy léphet egy csapat a pályára, hogy érzi a szurkolást, sporttársaik buzdítását. Interjú Bokor Zsolttal, a HVSE futsal szakosztályának elnökével. A Vas megyei Haladás VSE mintegy 100 éves múlttal rendelkező sportegyesület. 1895. májusában alakult a MÁV Műhely Alkalmazottjainak Haladás Dal- és Önképző Egyesülete. Majd tíz évvel később, 1905-ben Sportosztályt alapítottak. 1919-től már Szombathelyi Haladás Vasutas Sport Egyesület néven szerepelnek.

Bokor Zsolt reméli, hogy minél többen csatlakoznak a Haladás focicsapatát buzdítók táborához. Fotó: Timár Gergely

– Ma mit tudhatunk a HVSE-ről? Milyen szakosztályai vannak, hány regisztrált tagot számlálnak?

– Büszkék lehetünk a múltunkra és a jelenünkre is. Mintegy 650 sportolónk és több, mint tíz szakosztályunk van, köztük – a teljesség igénye nélkül – atléták, birkózok, kézilabdázók, ökölvívók, súlyemelők, teniszezők és futsalosok is. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek életébe ugyanúgy jelen legyen a sportolás, mint az idősebb korosztályéban. Legfiatalabb tagjaink óvodás korúak. A kézilabdázók és az utánpótlás focisták között is igen sok a nagyon fiatal. De vannak veterán korú sportolóink is. A legidősebb tagunk az öregfiúk mezőnyében sportol, ő 70 éves.

– Mit gondol, mi vonzza akár a fiatalokat, akár a serdülő vagy éppen a felnőtt korosztályt az egyesületi sport felé?

– Úgy gondolom, bármilyen sportágról is beszélünk egy csapatnak, egy közösségnek a tagjának lenni mindig is hordoz magában valami pluszt. A csapatban mindig vannak, akik jobban és vannak, akik rosszabbul szerepelnek. De a szép az egészben, hogy végső soron a csapat teljesítménye lesz a mérvadó. Még ha valaki egyéni sportot is űz, legyen az például tenisz, vagy súlyemelés, egy csapat áll mögötte. Edző, gyúró, orvos és még sorolhatnánk. Így mindig van valaki, aki átlendítse az éppen gödörben, vagy elkeseredésben lévő tagot. Úgy gondolom ez egy nagyon fontos érték, és egyben nagyon nagy erő is. Jó dolog ugyanis úgy a pályára lépni, hogy egy csapat, vagy egy sportoló érezheti társai támogatását, buzdítását.

– Hogyan tud ez a csapatszellem most segítő erővé válni a Haladás focistái számára?

– A Halinak nem könnyű ez a véghajrá. De azt látjuk focistáinkon, hogy mérkőzésről mérkőzésre elszántsággal, összeszedettséggel, szívüket, lelküket beleadva küzdenek. Mi pedig a szakosztályok igyekszünk kiállásunkkal, buzdításunkkal segíteni nekik. Láttuk a Győr és a Nyíregyháza elleni mérkőzéseken is mekkora erőt jelentett a fiúknak a szurkolók biztatása. A szakosztályok is igyekeznek minél nagyobb létszámban jelen lenni a Hali utolsó mérkőzésein, és buzdításukkal segíteni a csapatot. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk, és együtt: szurkolók, szakosztályok, sportot, Szombathelyt kedvelők buzdításunkkal segíthetjük a csapatot a minél jobb teljesítmény elérésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!