Sport

2017.07.24. 18:16

A jövő elkezdődött - Dr. Horkai György dicsérte a vízilabdatornát

SZOMBATHELY - Sorozatban harmadszor is megnyerte az OMV Kupát az U20-as férfi vízilabda-válogatott. Dr. Horkai György szövetségi kapitány szerint több játékosa rövidesen a felnőtteknél is bemutatkozhat.

Pum András

Remekül szerepelt a Tófürdőn rendezett OMV Kupán a magyar U20-as válogatott. Dr. Horkai György legénysége az ausztrálokat 14-5-re, a szerbeket 11-10-re legyőzte, míg Horvátország ellen büntetőkkel nyert. Vogelék így az első helyen zárták a viadalt. Noha AVUS-játékos nem volt a keretben, rengeteg szurkoló drukkolt a csapatnak péntektől vasárnapig.

 

- A Szombathelyen már megszokott színvonalas rendezésű torna remekül szolgálta felkészülésünket a belgrádi világbajnokságra - mondta dr. Horkai György. - Erős csapatok ellen mérhettük le, hol tartunk. Minimális a különbség a szerbek, a horvátok és közöttünk, ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés. Örömteli, hogy sorozatban harmadszor megnyertük a tornát, de ennél sokkal fontosabb, hogy játékban is kimondottan jó dolgokat láttam. Ettől függetlenül komoly következtetéseket nem érdemes levonni a tornagyőzelemből. A védekezésünk rendben volt, rengeteget blokkoltunk, és elöl is szép akciókat vezettünk. A kapuban Vogel Soma szenzációsan védett, Burián Gergő gólerősen vízilabdázott, de több jó teljesítmény is akadt. Persze voltak hibák is, amelyeket muszáj kijavítanunk. Nem vagyunk topformában, de nem is baj, majd a vb-n kell a csúcson lennünk. Úgy gondolom, az OMV Kupán szerepelt csapatból Vogelnek, a válloperációja után egyre inkább magára találó Nagy Ádámnak és a két balkezesnek, Vadovics Viktornak és Burián Gergőnek esélye lehet, hogy hamarosan a felnőttválogatottban is bemutatkozzon.

A korábbi olimpiai és kétszeres Európa-bajnok, 282-szeres válogatott dr. Horkai úgy látja: a vizes világbajnokságon a magyar csapat a fináléig menetel.

- A spanyol csapat sokkal kiismerhetőbb csapat lett volna a negyeddöntőben, az orosz sötét ló, hiszen kevés nemzetközi mérkőzést játszik - jelezte dr. Horkai. - Alapos fiatalításon esett át, így több, kevésbé ismert játékosa van. Mégis felhívnám a figyelmet az egyik meghatározó vízilabdázójukra, a 20 esztendős Merkulovra. Ha nem vesszük félvállról a meccset, továbbjutunk. S mivel jó ágon vagyunk, a Montenegró-Görögország párharc győztesét is legyőzhetjük. A fináléban pedig minden bizonnyal a nagy esélyes Szerbia vár ránk, de egy meccsen bármi előfordulhat, képesek vagyunk meglepetést okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!