Sport

2015.09.03. 15:49

Megye II labdarúgás - A Királyhoz látogat a Répcelak

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

A negyedik fordulóval folytatják a csapatok az osztályban, több rangadót is rendeznek ebben a körben. Rumban két újonc csap össze, a hazaiak a Körmendi-csoport bajnokát, az Egyházasrádócot fogadja. A házigazda múlt héten Vasváron közel járt a pontszerzéshez, míg a vendégek odahaza kaptak ki a Véptől. Nem lesz könnyű dolga a Jánosházának sem Szentgotthárdon, a hazaiak a 3. fordulóban Táplánszentkereszten buktak el (2-0), most mindenképpen javítani szeretnének.

A forduló rangadóját Szombathelyen rendezik, a Király SZE a Répcelakot fogadja. A vendégek kapott gólt nélkül, 9 ponttal állnak a tabella élén, míg a házigazda 7 egységet gyűjtött, gólkülönbsége 6-1.

Mindkét csapat átalakult az őszre, jól is erősítettek, így remek mérkőzésre van kilátás.

– Lendületben vagyunk, ahogy a Király is – mondta el érdeklődésünkre Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője –, így aztán háromesély a szombati rangadó. Számunkra Fazekas sérülése jelent gondot, azonban szerencsére bő kerettel tudok dolgozni. Számunkra igazi értékmerő meccs lesz, megmutathatjuk, mennyire vagyunk erősek.

4. forduló, szombat, 17:00: Körmend–Vasvár (Héra), Kiráély SZE–Répcelak (Szabó III.), Schott Lukácsháza–Csepreg (Szabó II.), Kiswire Szentgotthárd–Jánosháza (Magyar P.), Celldömölk–Kemenesalja (Armstrong). Vasárnap, 17:00: Rábapaty–Tápláni KSK (Bazsó), Rum–Egyházadrádóc (Vass I.), Vép–Kőszeg.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila


Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban az éllovas, hibátlan Vasszécseny a Sé vendégeként próbálja folytatni a menetelést. Érdekesnek ígérkezik a Ják tanakajdi vendégszereplése. Két szombathelyi derbit is rendeznek: a Herény a Sparit fogadja, míg a Gyöngyöshermán az Újperintet. Papíron a Sprai és a Gyöngyöshermán az esélyesebb – igaz, az előző játéknapon idegenben aratott önbizalomnövelő győzelmet a Herény, míg az Újperint az első játéknapon a jó erőt képviselő Tanakajdot lepte meg alaposan.

Szombathelyi-csoport, 4. forduló, menetrend, szombat 17 óra: Táplánszentkereszt-Felsőcsatár (Makai I.). Vasárnap 17 óra: Bozsok-Torony (Hitaller R.), Honvéd Sé-Vasszécseny (Makai I.), Arborétum-Herény-Elektromol-Spari (Horváth F.), Zanat-Söpte (Kedves R.), Balogunyom-Szentpéterfa (Mónos J.), Tanakajd-Ják (Kovács Zs.), Gyöngyöshermán-Szentkirály-Újperint (Németh T.)

A Körmendi-csoportban a két kilenc pontos csapatra, a Nádasdra és a Rábatótfalura elvileg sima meccs vár – bár a labda gömbölyű. A harmadik Körmend VSE viszont veszélyes ellenfelet fogad, a Szarvaskend elleni mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek. Remek kis meccsnek ígérkezik a Téglagyár–Szakonyfalu derbin is.

Körmendi-csoport, 4. forduló, menetrend, szombat17 óra: Körmend VSE-Szarvaskend (Sipos Zs.). Vasárnap 17 óra: Rábahídvég-Bajánsenye (Kovács B.), Nádasd-Csörötnek (Bereczky Cs.), Körmendi Téglagyár-Szakonyfalu (Darvas I.), Csákánydoroszló-Viszák (Polgár T.), Rábagyarmat-Magyarszecsőd (Fülöp Z.), Rábatótfalu-Ivánc (Samu Cs.)

A Sárvári-csoportban sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül. Egyrészt az 5. helyen álló Gérce-Vásárosmiske alakulata a 3. helyen álló Sitkét fogadja. A hazaiak erőssége a góllövés: négy játékosuk is már több alkalommal bevette az ellenefelek kapuit az idei szezonban. Igen ám, azonban a sitkeieknek van egy Viczmándi Ervinjük, aki olyannyira jó formában véd idén, hogy csupán egyszer kellett a hálóból kiemelnie a labdát. Hasonlóan parázs meccsre lehet számítani a listavezető Ikervár otthonában, ahol a a negyedik helyezett Püspökmolnári vendégszerepel. Az Ikervár eddig százszázalékos, ám a hét pontos Püspökmolnárinak sincs szégyenkezni valója, hiszen legutóbb a megyei I. osztályból visszacsúszú Uraiújfaluval ikszeltek. Az idei eredmények alapján két hasonló formában lévő csapat csap össze a Mersevát–Szeleste-Pósfa találkozón. A hétvége nagy kérdése még, hogy a Csénye az idei negyedik mérkőzésén elkönyveli-e negyedik döntetlennel záruló találkozóját.

A Sárvári-csoport hétvégi menetrendje, szombat 17 óra: Kenyeri–Csénye. Vasárnap, 17 óra: Mersevát–Szeleste-Pósfa, Gérce-Vásárosmisk–Sitke, Bük–Pecöl, Ölbő–Jákfa, Ikervár–Püspökmolnári, Uraiújfalu–Simaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!