Sport

2013.08.13. 22:00

A Körmend is edz már

Körmend - Hétfőn megkezdte a felkészülést a körmendi kosárcsapat a következő szezonra, amelyben ismét nemzetközi mérkőzések is várnak a piros-feketékre.

A játékoskeret még koránt sincs együtt, hiszen a három idegenlégiós csak később érkezik. Közülük a két amerikai hátvéd az újonc Devon Moore és a korábban rövid ideig Magyarországon is pattogtatott Jeremy Fears kéthetes próbajátékon véglegesítheti majd szerződését. A 29 éves, montenegrói Zsarko Rakocsevics viszont garantált szerződéssel jön majd Körmendre, hogy a palánk alatt erősítse a csapatot.

A keret magyar tagjai közül csak a felnőtt válogatottal dolgozó Ferencz Csaba hiányzott.

- Az U23-as csapatból töltöttük fel a létszámot, hogy a 12 fős keret meglegyen - mondta Hencsey Tamás, a csapat vezetőedzője, akivel ott volt a sportigazgatóként érkezett Horváth Balázs is. Az első edzésen az ismerkedésen és a program megbeszélésén van a hangsúly. Három hétre előre átbeszéltük a programot, majd volt egy erőnléti rész és egy kis foci is. Az első napokban nem cél a játékosok megszakítása, inkább szépen felépítjük az erőnléti munkát. Nem is igazán szeretik a kezdeti heteket, de az EuroChallenge-indulás okán számunkra még hangsúlyosabb kell, hogy legyen ez a munka, hiszen nagyon sűrű őszünk lesz. Abban az időszakban az edzésekre is kevés idő marad, nem hogy erőnléti munkára. Az EuroChallenge-sorozatot én nagyon jó dolognak tartom. Fontos, hogy meg tudjuk magunkat mutatni európai porondon, nem beszélve arról, hogy mindenféle téren tanulhatunk olyanoktól, akik nálunk erősebb bajnokságban szerepelnek. Remélem, hogy beválnak az újonnan választott játékosaink, és nem lesz szükség cserékre. Így hamarabb egységessé válhat a gárda. Ebben a folyamatban a nemzetközi kupameccsek is építő jellegűek, ezt igazolta az előző év is. Úgy érzem, hogy bár az ellenfeleink erősek nem kell sehová előre feltartott kézzel mennünk. A légiósok tekintetében Jeremy Fears-ről még nem sok szó esett. Őt korábban is figyeltem már, láttam Ausztriában játszani. Ő is olyan játékos, aki irányítóként és hátvádként is tud játszani. Erre az évre ez volt a tervem, hogy legyen két olyan kisemberünk ezúttal Moore és Fears személyében akik jók egy az egyben, de a kettő-kettő elleni játékban is, továbbá jól bontják az ellenfél védelmét. Ráadásul mindketten jók a társak helyzetbe hozásában is, ez is szempont volt. A palánk alá pedig mindenképpen meghatározó játékost szerettünk volna igazolni. Ezek voltak az alapelvek, nagyon remélem, hogy ezeket teljesíteni is tudják.

- Ha a klub helyzetéről beszélünk, akkor óvatosan kell fogalmazni, hiszen a mai gazdasági helyzetben senki sincs könnyű pozícióban - kezdte gondolatait Bebes István, Körmend polgármestere. Ráadásul nálunk a tavaly itt maradt romhalmaz miatt kettős a teher. Az egyik a hátralékok eltakarítása, a másik pedig a klub működtetésének a biztosítása. Anyagi szempontból nem állunk rosszabbul, mint tavaly, a szakvezetés erős keretet állíthatott össze. Szerintem a munkán van a hangsúly, az összefogáson és az egyetértésen. Ez lehet újra a körmendi erősség, remélem, újra meg tudja ezt valósítani a csapat, összefogva a szurkolókkal és a támogatókkal. Akkor talán egy sikeres szezont élhetünk át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!