Sport

2016.02.12. 15:16

A Körmend szívvel ellensúlyozná az Atomerőmű erősségeit

Körmend - Három nappal az előző kör után a 19. fordulóval folytatódik az élvonalbeli férfi kosárlabdázók bajnoksága. Az Egis Körmend a listavezető Atomerőmű SE gárdáját fogadja, 18 órától.

Németh Zsolt

Pozitív előjelekkel készülhetnek a piros-feketék a találkozóra, hiszen a Jászberény elleni hazai győzelem után Sopronban komoly skalpot gyűjtöttek be, magabiztos játékkal. A szintén remek formában lévő ASE ellen viszont valószínűleg még ennél is többre lesz szükség. A vendégek atletikus kosárlabdát játszanak, ráadásul ebben a szezonban ők voltak az elsők, akik le tudták győzni a piros-feketéket.

Wesley Channels (balról) az Achillesét, Trey Mckinney-Jones (jobbról) a térdét fájlalja. Fotó: Szendi Péter

- Remek győzelmet arattunk Sopronban, a védekezésünkkel gyorsan kézbe vettük az irányítást. Ez a siker egy kis lépés volt a céljaink elérése felé - mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a Paks ellen minden más lesz. A liga egyik legjobb csapata jön hozzánk, amely fizikailag nagyon erős és magas szerkezetű, ezért még nehezebb párharcra számítunk. Remek hazai és külföldi játékosaik vannak, számos idegenbeli sikerrel büszkélkedhetnek, vezetik a tabellát. Nálunk Farkas Attila már elkezdte az edzéseket, ugyanakkor Wesley Channels fájlalja az Achillesét, Trey McKinney Jones pedig a térdét, nincsenek százszázalékos állapotban. Még nem tudom, milyen kerettel állunk majd ki. De hiszem, hogy egyre inkább beérik a munkánk gyümölcse, haladunk azon az úton, amit kitűztünk magunk elé. Félig újra kellett építeni a csapatunkat, de már látszik a fejlődés. Számomra, edzőként ez a legfontosabb. Nagy kihívás lesz ez a találkozó, ismét teljes szívvel kell harcolnunk, hogy ezzel ellensúlyozzuk a Paks erősségeit. Szeretnénk újra együtt örülni szurkolóinkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!