Sport

2016.05.06. 16:05

A második: ZTE-Körmend - meg kellene őrizni a jó dobóformát

Körmend - A Zalakerámia ZTE KK vendégeként folytatja negyeddöntő-sorozatát szombaton az Egis Körmend férfi kosárlabda-együttese. A Zalaegerszegi Sportcsarnokban 18 órakor dobják fel a labdát.

Németh Zsolt

Szerdán megőrizte pályaelőnyét, így a korábbinál kisebb nyomás alatt utazhat vendégségbe Teo Csizmics csapata. - Most is csak azt tudom mondani, amit közvetlenül a mérkőzés után: Nagyon boldog vagyok, mert komoly volt a tét szerdán - mondta a vezetőedző. - Hazai pályán még nem nyertünk a szezonban a ZTE ellen, emiatt nagy volt a nyomás a fiúkon, amit jól kezeltek. Igaz, voltak hullámvölgyeink, de mindig tudtunk pluszt nyújtani, amikor nagyon kellett. Most már előre nézünk, hiszen Zalaegerszegen még nehezebb dolgunk lesz.

A körmendi Trey McKinney-Jones (fehérben) lépéselőnyben Darrin Gonvensszel (1) és Stefan Balmazoviccsal (22) szemben. Fotó: Szendi Péter

Minden meccs nehéz ellenük, remek csapat az ellenfelünk. Pénteken alaposan kielemeztük a szerdai találkozót, különös tekintettel a saját hibáinkra, amiket szeretnénk elkerülni a folytatásban. Vannak problémáink továbbra is, néhány sérülés nehezíti a dolgunkat, de remélem, mindenki pályára tud lépni majd. Rengeteg meccs áll mindkét csapat mögött, és ilyenkor már nem lehet ugyanazt a pörgést várni a játékosoktól, mint a szezon elején, de legutóbb talán picivel mi bírtuk jobban, fizikálisan és fejben is. Főleg az utolsó öt percben. Szombatra gondolva most is elmondtam a játékosaimnak, hogy ne szövegeljenek a játékvezetőknek, ne az ítéletekkel foglalkozzanak, mert mentálisan is erősnek kell lennünk. Kemények ezek a meccsek, sok játékosok közötti érintkezéssel, ami komoly kihívást jelent.

A higgadtság megőrzése lehet az egyik kulcs a remélt újabb sikerhez, és persze a jó dobóforma, aminek megőrzésén sokat dolgozunk. Ahogy láthattuk, különösen a kinti dobásoknak van nagy jelentősége a párharcban. A rájátszásra készülve a korábbinál sokkal több dobóedzést tartottunk az elmúlt egy hónapban. Persze fel kell frissülnünk, mert az is fontos a pontos célzáshoz. Az újabb siker reményében indulunk Zalaegerszegre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!