Sport

2017.07.05. 17:20

A Mecsekben tekertek - Ziskó Balázs ezüstérmet szerzett az enduroversenyen

HOSSZÚHETÉNY - A kőszegi Ziskó Balázs ezüstéremmel tért haza egy Mecsekben rendezett kerékpáros (enduroszakág) versenyről.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Baranya megyei Hosszúhetény körzetében a II. Specialized Mecsek Endurót, melyen a KKE Alpok Cycles, azaz a Kőszegi Kerékpáros Egyesület három versenyzője, Kovács Martin, Szopori Ádám és Ziskó Balázs is részt vett. Az enduroszakág kiemelkedő erőnlétet és technikai tudást is igénylő sportág, ugyanis megszabott időkeret van a feltekerésre, a lefelé szakaszok pedig a helyezést határozzák meg.

 

A változatos pálya sziklás, gyökeres, rendkívül technikás részeket is rejtett. Szombaton hajnalban aztán a környék kapott egy kis esőt is, amitől az összes nyom felázott, csúszóssá vált. De a prológot, a rövid, egyperces szakaszon zajló versenyt ez nem zavarta. Vasárnap már ideális körülmények várták a bringásokat. A teljes versenyen négy óra alatt 25 km-es távot kellett megtenni, ezalatt pedig összesen valamivel több, mint 1000 méteres szintkülönbség nehezítette a résztvevők dolgát. A különböző pályákat úgynevezett transzfer szakaszok kötötték össze, melyeken megszabott időintervallum alatt kellett a következő starthoz érni.

A kőszegi csapatból a legjobb eredményt Ziskó Balázs érte el, elite kategóriában ezüstérmet szerzett - abszolút ideje pedig a negyedik helyre volt elegendő. Szopori Ádám ugyanitt kilencedik lett, míg Kovács Martin a hobbi kategória 25. helyén zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!