Sport

2016.04.21. 12:30

A női és férfi futsalosok is döntőztek

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ női csapata arany-, a férfi gárdája pedig ezüstéremmel tért haza a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) futsal négyes döntőjéről.

Tóth Gábor

Kedden és szerdán rendezték a futsal MEFOB férfi és női négyes döntőjét.

Női elődöntők:

NYME-SEK-Debrecen 3-2 (2-0)

Gól: Vörös 3. TF-ELTE 2-1.

Döntő:

NYME-SEK-TF 4-3 (1-0)

Gól: Vörös, Lehota, Dömsödi 2. Bronzmérkőzés: Debrecen-ELTE 4-1.

Végeredmény: 1. NYME-SEK (Kiss Emília, Nagy Bianka, Vörös Viktória, Lehota Szimonetta, Boda Patrícia, Dömsödi Petra, Németh Alexandra, Szepesi Sophie, Viola Vivien, Mátis Veronika játékosok, Sákovics Péter edző), 2. TF, 3. Debrecen, 4. ELTE.

A gólkirály a szombathelyi Vörös Viktória lett négy találattal.

Férfi elődöntők:

NYME-SEK-Miskolci Egyetem 4-3 (2-1)

Gól: Török 3, Rácz.

Óbudai Egyetem-Győri SZIE 7-5

Döntő:

NYME-SEK-Óbuda 1-2 (0-1)

Gól: Lippai. Bronzmérkőzés: Győr-Miskolc 8-7.

Végeredmény: 1. Óbuda, 2. NYME-SEK (Matyi Benjamin, László Dávid, Rácz Bence, Balogh Márk, Török Gergő, Lippai Dávid, Velencei Balázs, Földvárszki Dávid játékosok, Sákovics Péter edző), 3. Győr, 4. Miskolc.

- A lányokkal kilencedik alkalommal nyertük meg a MEFOB-ot, de nem volt egyszerű dolgunk - árulta el az edző, Sákovics Péter. - Tavaly például kikaptunk a Debrecentől a fináléban, most visszavágtunk, nagy csatába gyűrtük le az elődöntőben. És a TF elleni finálé sem hozott könnyű meccset. Le a kalappal a lányok, a csapat előtt, de Vörös Viktória nagyszerű teljesítményét külön is ki kell emelnem. A fiúkkal a selejtezőkön is rázós meccseket játszottunk, már az is szép eredmény volt, hogy eljutottunk a négyes döntőig. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ilyen szűk kerettel ezüstérmet szereztünk ebben az erős mezőnyben - és volt esélyünk a végső győzelemre is. Komoly fegyvertény a második hely!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!