Nem tudott nyerni az osztályozón a Körmend

2017. június 18., 20:15 szerző: Pum András fotós: Szendi Péter
komment
Debrecen - Az NB III-as labdarúgó osztályozó visszavágóján a Körmendi FC döntetlent játszott a Hajdúságban, így - a pályán - nem jutott a harmadosztályba. Ifjabb Molnár Károly vezetőedző benyújtotta lemondását.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Debreceni EAC - Körmendi FC 1-1 (0-0)

Debrecen, 400 néző, osztályozó labdarúgó-mérkőzés az NB III-ért, 2. találkozó, vezette: Takács J.

Körmend: Báger - Varga, Balikó, Kósik, Takács M. - Hováth (Török), Czimber, Makai (Tompa), Sipos (Urbán) - Niksz, Takács Á. Edző: ifj. Molnár Károly.

Mivel az első mérkőzésen a debreceniek 1-0-ra nyertek Körmenden, a vasiaknak győzniük kellett a Hajdúságban. Aztán a mérkőzés előtt jött a hír, az FTC II. a következő bajnokságban nem indul a harmadosztályban, így a legjobb megyei I-es bajnokot, a Körmendet kérik fel a szereplésre. Azt egyelőre nem tudni, a körmendiek vállalják-e az NB III-at. Ergo: a vendégek számára valódi tétje már nem volt a meccsnek. Ennek ellenére a vasi piros-feketék óriási elánnal kezdtek, szinte felbillent a pálya, ám csak kapufáig jutottak.


A körmendiek bal oldali támadója, Takács Ádám (labdával) lendületesen futballozott 	Fotó: Szendi Péter

Szünet után is maradt a körmendi fölény, ám az 53. percben a korábbi rutinos, NB I-es támadó, a 43 éves Kerekes Zsombor egy lecsorgó labdát a kapu közepébe bombázott (1-0). Ezt követően még nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a Körmend, és a 80. percben Niksz 14 méteres lövésével kiegyenlített (1-1). A hajrában csak a szerencsének és parádézó kapusának köszönhette a Debrecen, hogy megóvta kapuját az újabb góltól. A Körmend valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

A DEAC 2-1-es összesítéssel jutott az NB III-ba.

Ifj. Molnár Károly: - Büszke vagyok játékosaim mai és egész éves teljesítményére. Tisztelem egyes elöljáróságaink jövőt illető elképzeléseit, de nem értek velük egyet. Így kilenc év után beadtam a lemondásomat.

Pum András

2017. június 18., 20:15 szerző: Pum András fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...