Sport

2015.01.27. 13:23

A párbajtőröző Bende Bence a kadet Eb-csapatban

Pozsony – A kadet párbajtőrözők utolsó – nemzetközi – válogatóversenyén 26. lett Bende Bence, ezzel megerősítette második helyét a ranglistán.

 

Bende Bence edzőjével, Patócs Zsolttal

Az európai körverseny vasárnapi, pozsonyi állomása volt az utolsó válogatóverseny a kadet fiú párbajtőrözők számára a február végi, korosztályos, maribori Európa-bajnokság előtt. Összesen 248-an léptek pástra, köztük 19 magyar versenyző is. A Szombathelyi Vívóakadémiát Bende Bence képviselte, aki négy győzelemmel és két vereséggel kiemeltként került a 128-as táblára. A 64-be jutásért a Vasasos Debnárt múlta felül 15-13-ra, majd a 32 közé egyedüli magyarként Jakovácz (Vasas) 15-14-es legyőzésével került. Tovább viszont már nem lépett, miután 15-12-re kikapott a német Pletztől. Patócs Zsolt tanítványa összességében legjobb magyarként a 26. helyen zárta a maratoni versenyt, eredményével megerősítette második helyét a korosztályos magyar ranglistán, így biztosan tagja lesz az Eb-csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!