Sport

2017.06.05. 16:55

Megye I: A Répcelaké lett a bronzérem

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában eldőlt, hogy a Körmend és a Celldömömölk mögött a Répcelak futott be a harmadik helyre.

Pum András

Vasvár VSE-Egyházasrádóci SE 2-2 (0-1). Vasvár, 120 néző, vezette: Tóth R.

Vasvár: Smolczer - Bakos D., Bakos Cs. (Varga A.), Bíró, Horváth Á. - Vincze, ROBÁN, Czövek (Egeresi), Hajas - Réfi, Berta (Dézsi). Edző: Konrád Péter.

Egyházasrádóc: Bali - Németh Martin, László, Vilics, Molnár L. - BALOGH A., Németh Marcell (Molnár I.), Budai (Mészáros), Kazinczki (Lődi) - Tóth M. (Tóth J.), Krajczár. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Dézsi, Horváth Á., illetve Balogh A. 2.

Alaposan meglepte ellenfelét a Rádóc, rendkívül dinamikus, érett és szervezett futballal rukkolt ki a vendégalakulat. Több helyzetet is kidolgozott, és ebből egyet értékesített is. Szünet után Balogh duplázta meg csapata előnyét. A mérkőzés utolsó harmadában aztán megrázta magát a Vasvár is. Két egyéni megmozdulás végén sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak. Összességében ezen a játéknapon szerencsével tartott otthon egy bajnoki pontot a Vasvár, a kiváló játékot bemutató Egyházasrádóc ellen.


Uraiújfalu SE-KIS-WIRE Szentgotthárd 0-7 (0-2) Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Uraiújfalu: Horváth B. - Varga Zs., Gallen A. (Tóth D.), Varga, Nagyobb (Varga P.) - Farkas A., Gallen I., Csete (Regős) - Széles, Gönczöl. Edző: Stieber József.

Szentgotthárd: Soós - Kovács G., Kovács P., Kostyál (Dancsecz), SÜTŐ (László) - MERKLI (Takács Sz.), DÜH, NAGY O., Wágner - Vass (Horváth Gy.), BEDI. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Düh 2, Nagy O. 2, Bedi, Wágner, Takács.

Az ezer sebből vérző sereghajtóhoz érkezett az elmúlt hetekben eredményes futballt játszó Szentgotthárd. A rengeteg hiányzó ellenére bátran játszott a hazai csapat, azonban gólt csak Heiter László legénysége szerzett egy szép támadás végén. A tetszetős támadófutballt hozó mérkőzésen aztán szép lassan felőrölték a házigazdát a szentgotthárdiak, akik a szünet után sem hagytak esélyt ellenfelük számára. A szimpatikus Uraiújfalu erejéből csak ennyire futotta, megérdemelt vendégsiker született.


Vasi Opus-Nádasd KSE- Király SZE 1-5 (0-2). Nádasd, 120 néző, vezette: Horváth P.

Nádasd: Ésik - MESKÓ, Zsoldos (Szabó B.), Horváth T., CSENTERICS T. - Burka, Podlaviczki, Biczó, Csenterics J. - Takács Á., Horváth A. Játékos-edző: Csenterics János.

Király: Mester - Marton, Varga G., Fritz (Goda), Hegedűs (Petrőczi) - Hujber, Németh D. (Németh B.), Kiss, Balikó - Szabó Z. (Kondákor), Hajmási. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Biczó, illetve Szabó Z. 2, Hujber 2, Kondákor.

A hazai csapat győzelemmel szeretett volna búcsúzni a 2016/17-es szezontól, így ha tartalékos összeállításban is, de nekiesett ellenfelének. A kezdeti lelkesedés után azonban a szombathelyiek kétszer is beköszöntek Ésik kapujába. Ennek ellenére sem estek össze a nádasdi labdarúgók, és sikerült szépíteniük. Azonban egy újabb találatot követően teljesen szétesett a hazai alakulat. A végére már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Talán nem volt ekkora különbség a két együttes között, de ilyen arányban is megérdemelt a Király győzelme, amelyben minden játékos jó teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez.


Jánosháza VSE-Rum KSC 4-0 (2-0). Jánosháza, 200 néző, vezette: Horváth P.

Jánosháza: Gadavics - MARSAI (Csonka), Simon (Szabó T.), TÓTH L., OROSZ - Pintér (Dornai), SZABÓ M., Horváth A., Lendvai - Megyesi, Laczi. Edző: Pungor István.

Rum: Busi - Ivic, Kontics (Dávid), Csernák, Somogyi (Gyurkó) - Molnár, Papp, Tóth Má., Pásti (Bősze) - Koronczai, Sipos (Leitgeb). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerzők: Marsai 2. Orosz, Horváth A. Kiállítva: Lendvai.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a hazai alakulat. A labdabirtoklást követően már a helyzetek kialakításában is ellenfele fölé nőtt a Jánosháza, és az első negyedóra végén vezetésre is szert tettek. Tetszetős támadófutballal rukkoltak ki Pungor István tanítványai, és a félidőig megduplázták előnyüket. A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek képtelenek voltak ritmust váltani. A jánosházi támadók eredményességének köszönhetően magabiztos győzelmet arattak a hazaiak.


Schott Lukácsháza SE- Kőszegi FC 1-1 (1-0). Lukácsháza, 200 néző, vezette: Bereczky.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh R., Baranyai, Vörös, NÉMETH P., TAR, Lengyel, Schwarcz (Zséder), Kovács D. (Bolfán), SZABÓ C., Kovács Sz. (Naisz). Edző: Bezdi István.

Kőszeg: BÁN - Dévai, Major, Fehér, Molnár Cs. (Toldi), KERESZTÉNYI (Varga B.), Hankó (Prán), RÁCZ, Bujtás, Őri G. (Kovács A.), SZOLYÁK. Edző: Táncsics András.

Gólszerzők: Németh R., illetve Keresztényi.

A mérkőzés kezdetére eleredt az eső, pedig a hazaiak mindent megtettek, hogy igazi futballünnep legyen az utolsó mérkőzésen. A Lukácsháza utánpótláskorú játékosai vezették fel a csapatokat, és bőrig ázva is szurkoltak, hogy egy estleges hazai győzelem esetén a két csapat helyet cseréljen a tabellán. A hazaiak gyorsabban alkalmazkodtak a csúszós talajhoz, és egy távoli lövéssel meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Kőszeg előtt adódott lehetőség, de a szünetre maradt a hazaiak előnye. A második félidő kőszegi támadásokkal indult, és viszonylag hamar sikerült is kiegyenlíteniük. A mérkőzés vége felé mindkét csapat a győzelemre hajtott, de az eredmény már nem változott, igazságos döntetlen született. A hazai klub a lefújást követően megvendégelte a szurkolókat, játékosokat, megköszönve mindenkinek az összességében eredményes szezont.


Vép-Celldömölk 3-4 (2-2). Vép, 150 néző, vezette: Kovács B.

p: Bezdi B. - Wágner, DANCS (Illés), TÖRÖK, Bezdi Sz., MARKÓ, Vermes, Kovács D., Dala (Varga O.), Varga B., Nagy Zs. (Sárvári). Edző: Mitterstiller Csaba.

Celldömölk: Potyi - Enyingi Má., Győrvári, Németh J. (Bodor), Gorácz, Györkös Gábor, ENYINGI MA., Dobson (Péter), Klauzer, PIRI (Büki), Bíró. Megbízott edző: Bodor Tibor.

Gólszerzők: Bezdi Sz., Markó, Török, illetve Piri (2), Enyingi Ma., Németh J.

A szakadó esőben lejátszott mérkőzésen a jól játszó vépi csapat látványos gólokkal háromszor szerzett vezetést, ám végül a Celldömölké lett a három pont.

 

Körmendi FC-Kemenesalja FC 9-0 (3-0). Körmend, 150 néző, vezette: Bedi.

Körmend: Szabó (Báger) - Makai, Niksz, Takács Á., Sipos - Kósik, Nagy, Czimber (Horváth), Varga - Takács M. (Nyári), Balikó. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Dobány (Ölbei), Bognár, Szakál, Németh P. (Kolompár), Berecz, Balogh D. (Őri), Mendel, Erdélyi, Belegrai (Horváth Á.), Smidéliusz. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Niksz (2), Takács Á. (2), Balikó (2), Makai, Varga A., Nyári.

Fesztiválhangulatú mérkőzésen könnyed, szórakoztató játékkal megérdemelt hazai siker született a maximálisan sportszerű kemenesaljaiakkal szemben.

A mérkőzés lefújása után a szurkolók ovációja közepette prof. dr. Gadányi Károly és Bebes István adta át a bajnoki címért járó serleget és az aranyérmeket.

Rábapatyi KSK-Répcelaki SE 0-0. Rábapaty, 250 néző, vezette: Bán.

Rábapaty: KIRÁLY T. - Vadász, Piros D. (Bajnok), Fehér, BALHÁSI, Piros P. (Dovánszki), Dugovics (Király L.), GOSZTOLYA, SZABÓ A., CSUPOR, KOVÁCS T. Edző: Enzsöl Gábor.

Répcelak: Gyécsek - TÓTH D., Csordás, Németh G., Jordán (Lónai), Ambrus, BARANYAI, KISS T., BALIKÓ, Bezdi, Szabó B. (Farkas B.). Játékos-edző: Balassa Péter.

A meccsnek a harmadik hely volt a tétje: rábapatyi siker esetén Enzsöl Gábor csapata a bronzérmes. Mindkét együttes gyorsan járatta a labdát, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Ám inkább a hazaiak portásának, Királynak akadt dolga, aki több alkalommal is bravúrral hárított. A csapatok jó iramú első félidőt produkáltak - gól nélkül.

 

Szünet után a hazai gárda mindent egy lapra feltéve támadott, a Répcelak visszaállt saját térfelére, és kontrákra épített. Ám ezek az egyébként ígéretes próbálkozások lesen haltak el, három-négy alkalommal is jól lépett ki a rábapatyi védelem. A hazaiak uralták a mérkőzést, de hiába birtokolták jóval többet a labdát és szorították kapujuk elé a répcelakiakat, gólt nem sikerült szerezniük.

Jó iramú találkozón született meg a döntetlen, amely a vendégeknek bronzérmet ért. Ugyanakkor a hazaiak negyedik helye is dicséretes teljesítmény. Nem különben a rábapatyi U19-es együttesé, amely második helyen végzett a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!