Sport

2015.05.28. 11:17

A réten edzenek az ökölvívók Egyházasfaluban - Szilágyi József életrevaló, küzdeni tudó, erős gyerekeket akar nevelni

Egyházasfalu – A Soproni Ökölvívó Klubhoz tartozik az Egyházasfaluban működő, Szilágyi József vezette csoport, amely olyan értelemben viszont „szabad csapat”, hogy nincs helye, a szabad ég alatt, a réten edzenek.

Merklin Tímea

- Egyházasfaluból és Lövőről gyűjtöttünk fiatalokat, és Sopronkövesdről is csatlakoznának a csoporthoz – tudjuk meg Szilágyi Józseftől, akinek öt saját gyereke közül négy sportol. - A drog elől szeretnénk elszippantani a gyerekeket, és küzdelemre, életrevalóságra tanítani. Németországból kaptunk bokszkesztyűket, de különben semmilyen támogatást nem ad senki. Minden követ megmozgatok, hogy egy 80-100 négyzetméteres termet találjunk, örülnénk akár egy régi szénás színnek is, amit meg tudnánk csinálni magunknak.

Az edző leszögezi: a boksz nem bunyó, ahogy sokan hiszik, nem arról van szó, hogy órákig ütik egymást, hanem olyan sport, ami kitartásra és fegyelemre nevel, vagyis - amint mondja - közösség- és jövőépítés.

- Az a tapasztalat, hogy akik fiatalon részt vettek valamilyen küzdősportban, nem adják fel könnyen felnőtt korban sem. Nem szaladnak el az élet pofonjaitól, pedig az keményebb, mint egy másik emberé. Egy erősebb generációt szeretnénk nevelni a maiaknál. A fiúk már olyanok manapság, mint a lányok, a lányok meg olyanok, mint a fiúk, és egyedül vannak azzal a véleményükkel, hogy ez így nem jó, nem merik felvállalni. Divattrend van, erkölcsi alap nincs, a gyerekeket viszi a sodrás. A szüleik a pénzt, a munkát hajszolják, elfelejtettek családban élni. Szerintem életerős gyerekeket kell nevelni, de nem azért, hogy külföldre menjenek, hanem, hogy itthon maradjanak, és küzdjenek meg az élettel. A jó élethez nem feltétlenül sok pénz kell, meg márkás kocsi, hanem szeretet, elfogadás, egymás segítése. Ez a célom, erős, jól nevelt fiatalokat szeretnék, akik jól érzik magukat itthon, akiknek kevesebb is elég.

Csapattagok : Szilágyi Ádám, Szilágyi Dávid, Szilágyi Mátyás, Csigó Dániel, Horváth Viktor, Tóth Zsolt, Pál Barnabás, Kiss Krisztián László, Csigo Dániel, Preijczer Kíra, Varga Adrián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!