Sport

2016.11.30. 15:00

A szlovák bajnoknál kikapott, csoportmásodik a CVSE

Vidrány - Elszenvedte első vereségét a Klubcsapatok Szuperligájának új idényében a Celldömölki VSE-Swietelsky férfi asztalitenisz-csapata. A fiaskó a csoportelsőségbe került.

Horváth Erika

SK Vydrany-Celldömölki VSE-Swietelsky 6-2.

- Vidrány, férfi asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája, csoportmérkőzés.

Páros: Muskó, Didukh- Fazekas Lindner 3:2 (9, 13, -7, -5, 5) (1-0). Egyéni, 1. forduló: Lekes-Fazekas 3:0 (9, a második szettben félbeszakadt), Didukh-Szita 3:0 (5, 7, 6), Novota-Lindner 3:1 (-11, 9, 7, 2) (4-0). 2. forduló: Didukh-Fazekas 3:0 (játék nélkül), Lelkes-Lindner 0:3 (-8, -8, -7), Novota-Szita 1:3 (-10, -7, 6, -9) (5-2). 3. forduló: Didukh-Lindner 3:1 (-9, 9, 7, 6) (6-2).

Lindner Ádám volt a legeredményesebb, hét szettgyőzelemnek volt részese; még egy kellett volna a csoportelsőséghez Fotó: Unger Tamás

Az előző idényben ez a két csapat vívta a Szuperliga fináléját, az arany a cellieké lett kettős győzelemmel. A két nagy rivális októberi, első csoporttalálkozóján hazai környezetben a vártnál sokkal simábban, 6-2-re a magyar bajnok bizonyult jobbnak. A keddi, idegenbeli találkozó viszont nem a celliek elképzelése szerint alakult a mérkőzés. A Fazekas Péter-Lindner Ádám kettősnek 2:0-s hátrányból sikerült egyenlítenie, de a döntő szettet elbukták. És az első egyéni kör sem hozott egyetlen CVSE-győzelmet sem. A legnagyobb érvágás Fazekas kiesése volt, aki a Lelkes Zoltán elleni találkozója második szettjében - 8-5-ös vezetésénél - úgy beütötte a kezét, hogy fel kellett adnia ezt, majd a következő körbeli meccsét is. Tehát két ajándékgyőzelemmel már 5-0-ra mentek a hazaiak, amikor Lindner és Szita Márton is szépíteni tudott (5-2). A csoportelsőséghez már meccset nem is, csak két játszmát kellett - volna - nyerni. És Lindnernek a szlovák bajnok legjobbja, Olekszandr Didukh ellen csak egyet sikerült (6-3). Győzött: Didukh 3, Lelkes 1, Novota 1, Meskó-Didukh páros, illetve Lindner 1, Szita 1.

A B csoport végeredménye: 1. Vydrany (szlovák) 10 pont (21-9), 2. Celldömölk 10 (21-10), 3. Wiener Neudorf (osztrák) 4.

A Szuperliga tavasszal folytatódik az elődöntőkkel. Mindkét csoportból az első két helyezett jutott tovább. A második CVSE-nek majd az A csoport elsőjével kell megküzdenie a fináléba jutásért.

Addig is a magyar bajnokikra koncentrálhatnak a celldömölkiek. Pénteken, hazai pályán (17.00) rangadó vár rájuk a Szécsény ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!