Sport

2017.01.14. 19:49

A Szolnok nyerte a rangadót - Parrish Pettyt nélkülözte a címvédő otthonában a Körmend

A Parrish Pettyt nélkülöző és nagyon rossz százalékkal dobó Egis Körmend csapatának győzelmi szériáját megállította a jobban védekező és támadó címvédő Szolnoki Olaj a kosárlabda NB I. 13. fordulójában.

Horváth Erika

Szolnoki Olaj KK-Egis Körmend 72-60 (14-13, 22-17, 18-15, 18-15)

Szolnok, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi, Győrffy, Söjtöry.

Szolnok: PAVLICSEVICS 15/9, VOJVODA 15/6, BARNIES 16/12, Eilingsfeld 2, ANDRICS 14. Csere: Tóth Á. 3, Boriszov -, Wittmann 7/3, Bryant -. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

Körmend: Gibbs 2, SMITH 14/6, Ferencz 8/6, ALLEN 17/3, Csorvási 2. Csere: Horti 8, Loveridge 9/6. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.

Kipontozódott: Csorvási a 33. percben.

A rangadóra a szolnokiak egy játékossal erősödtek, az amerikai irányító-hátvéd Darryl Bryant-et mérkőzésen is köszönthette a Tiszaligeti sportcsarnok teltházas közönsége. A Szolnokra elzarándokoló és a televízió képernyője előtt ülő körmendi szurkolóknak viszont azzal kellett szembesülnie, hogy Parrish Patty hiányzik. A Nanterre elleni EK-meccsen sziporkázó irányító családi okokra hivatkozva nem utazott el a csapattal - felesége mindenórás második gyermekükkel.

Lenzelle Smith 11 lepattanót szerzett és 14 pontot is - de tíz dobáskísérlete is kimaradt
Fotó: Szendi Péter

A körmendi piros-feketékhez nemrég érkezett Gibbs kezdett, ő dobta a vasiak első kosarát is, de akkor a hazaiak Barnies révén már 5-0-nál jártak. Nem esett sok kosár - rosszul dobott mindkét csapat -, de abból a kevésből is csupán kettő volt a Körmendé, a 7. percben 11-4-nél időt kért Gasper Potocsnik. Nagyon jó ütemben, mert a palánk alatti tehetetlenségen átlépve Allen, Smith és Loveridge kosarával két pontra zárkóztak a vasiak (8. perc: 11-9). Sőt, a második negyed első kosarát Horti szerezte, és a mérkőzésen először- később kiderült, hogy utoljára is - előnybe került a vasi csapat (14-15). A 13. percben dobhatták első büntetőiket a vendégek, ebből is csak egyik ment be, de a többi dobáskísérletből is jó néhány kimaradt, közben pedig a feltámadt Vojvodával az élen elléptek a hazaiak. Már 12 pontos is volt a különbség (28-16), ám nem engedte tovább nyílni az ollót a Körmend, a nagyszünetig hat pontra felzárkózott (20. perc: 36-30).

A második félidő elején is maradt az elsőben látott forgatókönyv. Elhúzott a Szolnok (41-32), de újra közelített a Körmend (43-40). Utóbbiért Lenzelle Smith tudott a legtöbbet tenni. Aztán megint a hazaiak pillanatai következtek, a 27. percben 48-40-nél kért időt Potocsnik mester. Ezúttal azonban nem sikerült új lendületet adni csapatának. Pavlicsevics két és Vojvoda egy triplájával megint 12 pontos távolságba kerültek a Tisza-partiak (54-52). Loveridge hárompontosával a negyed végére újból tízen belülre voltak a vasiak (30. perc: 54-45), de a folytatásban sem sikerült megálljt parancsolni a szolnokiak triplaesőjének (60-47). Nyolc perc maradt 13 pontnyi különbség eltüntetésére. Zsinórban ötöt sikerült ledolgozni (60-52), de hát a Szolnok is ott volt a pályán és mindent megtett azért, hogy növelje pontjait, illetve megakadályozza vendégét a kosárszerzésben. Még kétszer tízen belülre tudtak kerülni Ferenczék - a csapatkapitány hárompontosa után 65-57-re alakult az állás, majd egészen a finisben 69-60-ra, de fordításra, győzelemre nem volt ezen a napon esélye a Körmendnek. Bizony, hiányzott Petty - egészen más képet mutat az ő irányításával a csapat támadójátéka. A kevés kosarat hozó, küzdelmes meccsen mindkét csapat szerény dobószázalékot produkált: a hazaiaknak 40, a körmendieknek 35 volt a mezőnydobószázalékuk. Utóbbiak a kétpontosokat 37, a hármasokat 31, a büntetőket 45 százalékkal értékesítették.

Kmézics Zorán: - Nagyon fontos győzelmet arattunk, amelynek kulcsa az volt, hogy a nagyon gyorsan játszó Körmendet sikerült megállítanunk, csak 60 pontot kaptunk. Nem szép, de küzdelmes meccs volt sok hibával, a lényeg, hogy a célunkat elértük.

Gasper Potocsnik:- Sok hibával játszottunk, rossz döntéseket hoztunk kezdő irányítónk nélkül, akit Gibbs nem tudott megfelelően pótolni. Csak hét játékost tudtam rotálni, és ez komoly hátrány volt az agresszível, jól kosarazó Szolnok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!