Sport

2015.01.21. 10:42

A szomszédvári rangadón is a győzelem a cél

Az ország nyilvánossága előtt, csütörtökön a Zalakerámia ZTE KK ellen igyekszik folytatni győzelmi sorozatát az Egis Körmend férfi kosárlabda csapata a bajnoki élvonalban. A találkozót a Duna World kamerái előtt rendezik 18 órától.

Németh Zsolt

Épp a ZTE otthonában szerezte első győzelmét a szezonban a Körmend. Azóta viszont sok víz folyt le a Rábán és a Zalán is. Körmendről távozott az akkor debütáló vezetőedző, Ante Perica, a játékosok közül pedig Kolarics, Govens és Lemon is. A vendégeknél sem ugyanaz már a szakvezető. A Körmendtől elszenvedett vereséget követően távozott Raúl Jimenez, és nincs a csapatnál Graham valamint Kusnyer sem. A legjobbjuk, Healy pedig veseproblémák miatt kellett, hogy elhagyja Zalaegerszeget. Számos új név tűnt fel a most már Milos Sporar által irányított keretben, amelynek a sérülésből felépült Lekli József a legfőbb erőssége. Az lehetne Cole Darling is, de mint kiderült, ő is hosszabb időre kiesett sérülés miatt. Viszont érdemes számolni a nemrég igazolt Darko Cohadareviccsel és elképzelhető, hogy Darling helyén pályára lép a héten próbajátékra érkezett Vladimir Panics.

Egyáltalán nem vár sétagalopp a januárban jó formában kosarazó körmendiekre, hiszen a ZTE bár sereghajtó, de a közelmúltban legyőzte a Jászberényt és tisztes vereséggel távozott Szombathelyről.

Ryan Richard kisebb húzódással küzd, de úgy tűnik, tudja vállalni a játékot
Fotó: Szendi Péter

– Nem könnyű készülni egy olyan ellenfélre, amely folyamatosan változó kerettel kényszerül szerepelni. – mondta Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. – Sok idegenlégiós van náluk, de csak három játszhat. Sérülésekről, betegségekről, gipszről is hallani. Az új próbajátékosukat ismerem, nagyon jó kosaras. Temesváron játszott, de az elmúlt években folyamatosan sérülésekkel küszködött, nem tudni milyen állapotban van. Ugyanakkor nálunk is akadnak gondok.

Sonyák Béla és Ferencz Csaba szombat óta lázas beteg. Utóbbi ugyan kedden már végzett könnyített edzésmunkát, de egyáltalán nincs jól. Ryan Richards pedig ismét kisebb húzódással küzd, emiatt óvatosságból kedden és szerdán is hagyott ki edzés, de rá mindenképpen számítok a ZTE ellen. Ami a legfontosabb, hogy fontos mérkőzések előtt állunk. A körmendi csapat történetének legnagyobb múltú rangadója következik, három nap múlva pedig jön a másik legfontosabb ilyen párharc. Úgy érzem, a problémáink ellenére is jó hangulatban készülünk, mindkét mérkőzésen szeretnénk jól szerepelni. A hét első felében természetesen még a Zetére koncentrálunk. Szeretnénk igazolni a jó formánkat, de ehhez ismét megfelelő hozzáállás kell, csak így tudjuk érvényesíteni azt, hogy most látszólag mi tűnünk esélyesebbnek. Azért senki ne feledje, ez mindig komoly mérkőzés, nagy rangadó, és nekünk minden sikerre szükségünk van ahhoz, hogy előrébb léphessünk a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!