Sport

2016.05.11. 17:10

A Szuperligát is a CVSE nyerte - A finálé visszavágóján lenullázták a Vidrányt a vasiak

Vidrány - A Celldömölki VSE 70 éves asztalitenisz-szakosztálya fennállásának legsikeresebb szezonját zárta kedden este Szlovákiában: a bajnoki arany után a Klubcsapatok Szuperligája fináléjában is megszerezte az első helyezést.

Horváth Erika

SK Vydrany-Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 0-7
Vidrány, férfi asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája-döntő, második mérkőzés.

Páros: Lelkes, Muskó-Fazekas, Ecseki 0:3 (-9, -7, -9). A szlovákok változtattak a párosuk összetételén - első számú játékosuk, Novota helyett Lelkes állt asztalhoz Muskó mellett -, de ezzel sem tudták kizökkenteni a celli kettőst. Fazekasék szoros meccsen, de magabiztosan hozták lépéselőnybe csapatukat (0-1).

Egyéni, 1. forduló: Muskó-Ecseki 2:3 (-7, 11, 7, -8, -5). Hullámzóan alakult a játék menete. A negyedik játszmában Ecseki Nándor egyenlített, az ötödikben pedig esélyt sem hagyott ellenfelének. Lelkes-Lindner 2:3 (5, -7, 4, -9, -7). Némiképp hasonló volt Lindner Ádámék találkozója is. 2:1-es hazai vezetés után Lindner egy nagyon szoros szettben egalizált, és nagyon jól tudott koncentrálni a döntő játékrészben is. Ezzel eldőlt a Szuperliga sorsa, hiszen hazai pályán 6-2-re nyertek a vasiak, és már megszerezték a végső sikerhez minimálisan szükséges három győzelmet (0-3). De a mérkőzésnek még nem volt vége. Novota-Fazekas 2:3 (-9, -10, 6, 15, -). Hajszálon múlott a két éljátékos csatájának sorsa; a harmadik játszmát kivéve valamennyi a minimális, kétpontos különbséggel dőlt el. Különösen az utolsó kettő volt a végsőkig kiélezett - végül Fazekas örülhetett (0-4).

2. forduló: Lelkes-Ecseki 1:3 (-12, -5, 5, -10). Ez a meccs sem volt sétagalopp Ecseki számára, de nagy küzdelemben megszerezte második győzelmét is. Muskó-Fazekas 2:3 (6, -10, -7, 14, -5). Fazekas a negyedik szettben 6-9-es és 8-10-es vezetése után sem tudta befejezni a mérkőzést. Az ötödikben aztán egy pillanatig sem hagyta kétségek között a nézőket a csata végkimenetelét illetően. Novota- Lindner 2:3 (5, 6, -5, -7, -6). A visszavágó meglepetés-győzelmét Lindner Ádám aratta. Novota 2:0-s vezetése után sokkal erőteljesebb lett a játéka, és végig kezében tartva az irányítást megfordította a mérkőzést (0-7).

A két bajnokcsapat - a CVSE a hetedik magyar, a Vidrány második szlovák bajnoki címét gyűjtötte be a közelmúltban - közötti döntő visszavágójának végeredménye nem mutatja a nagy küzdelmet. A hét mérkőzésből öt csak az ötödik játszmában dőlt el. A Celldömölki VSE idén 70 éves asztalitenisz-szakosztálya fennállásának legeredményesebb évét ünnepelheti. A magyar bajnoki cím mellett - először - az ezúttal hat ország 11 csapatát felvonultató nemzetközi sorozat, a Szuperliga első helyét is. Győzött: Ecseki 2, Lindner 2, Fazekas 2, Ecseki-Fazekas páros.

- Nagyon jó formában vannak és csúcsot futottak a „lovaim” - élt lovas hasonlattal a CVSE vezetőedzője, Klampár Tibor. - Magasan ez volt a szakosztály legeredményesebb éve. Pedig a magyar bajnoki cím ezúttal nem nekünk állt, még a negyedik hely is benne volt a kalapban; ez volt az utóbbi hét év legerősebb bajnoksága. A Szuperliga-győzelemre inkább tartottam esélyesnek most a csapatot, itt két éve például jóval erősebb volt a mezőny. De meglett mind a két arany, és ez csúcs ettől a csapattól. Fazekas Péter ahogy mindig, egyenletesen teljesített. Nagyon kellemes meglepetés Lindner Ádám játéka, ahol kellett, ő is hozta magát. A fiatal „csikónk”, Ecseki Nándor eleinte hullámzóan játszott, de a vége felé csúcson járt, majdnem mindent megnyert. Akkor tud majd még előbbre lépni, ha ezt a formát állandósítani tudja. Most ő távozik, és a hasonló tudású Szita Marci jön vissza hozzánk, aki áprilisban vállműtéten esett át. Remélem, a bajnokság kezdetére rendbe jön és fokozatosan visszanyeri a formáját.

 

ECSEKIT SZITA MÁRTON VÁLTJA

A Szuperliga döntőjével befejeződött a szezon a CVSE számára. Mindenki nyugodtan mehet pihenőre, hiszen az utóbbi hetekben már kialakították a következő idény csapatát. Eldőlt, hogy Fazekas Péter és Lindner Ádám marad, Ecseki Nándor viszont Németországba igazolt, a Bundesliga II-be, a TTC Obererlenbach csapatába. Helyére Szita Márton kerül, akinek három bajnoki címe már van CVSE-színekben (2012, 2013, 2014). Az előző két szezonban a Bundesliga TTC Matec Frickenhausen együttesében játszott. A celli csapat vezetőedzője továbbra is Klampár Tibor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!