Sport

2016.05.29. 20:35

A Tisza partján lett oda a döntő - Kikapott a Körmend Szolnokon

Óriási szívvel, de sok hibával játszott az Egis Körmend, és bár az első félidőben még kézben tartotta a meccset, de a kőkemény csatában alulmaradt a Szolnoki Olajjal szemben.

Németh Zsolt

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend77–69 (21–23, 16–14, 16–16, 24–16)
Szolnok, 1500 néző V: Földházi, Benczur, Györffy
SZOLNOK: Kovács 3/3, VOJVODA 25/9, Vrbanc 3/3, Milosevics 14/3, KELLER 12Csere: Jones 9/3, Boriszov 6/6, Wittmann 5/3, Gregory -Vezetőedző: Sztojan Ivkovics
KÖRMEND: PETTY 24/12, Channels 6, MCKINNEY-JONES 20/3, Dickerson 6, Duinker 8Csere: Ferencz 5/3, Lakosa -, Tóth N. -Vezetőedző: Teo Csizmics
Az eredmény alakulása. 5. p.: 15-8. 9. p.: 19-19. 13. p.: 29-25. 17. p.: 31-34. 23. p.: 37-42. 28. p.: 51-49. 34. p.: 61-55. 37. p.: 66-60.
Kipontozódott: 37. p.

A körmendiek a fölényesen megnyert negyedik elődöntő másnapján útnak indultak, hogy ne a buszról leszállva kelljen pályára lépniük a sorsdöntő, ötödik találkozón. Mintegy kétszáz Körmend drukker érkezett Szolnokra, és hiába maradt még sok hely a csarnokban, csak az előre elkülönített 116 jegyet adták el a vendégeknek, mintegy ötvenen, mások szerint nyolcvanan a csarnokon kívül rekedtek. Azt a választ kapták, hogy minden jegy elkelt a mérkőzésre, amelynek az eleje az Olajnak sikerült jobban, 7-2-vel nyitott. 7-6-ig zárkóztak Teo Csizmics játékosai, majd Kovács dobott hármast. Dickerson két duplával tartotta csapatát, de Petty két hiba miatt leült majd Chanels is megkapta a másodikat. Amíg a körmendiek a faultokat, a szolnokiak a pontokat gyűjtögették. McKinney-Jones igyekezett tartani csapatát. A szolnokiak elbizonytalanodtak, sokat hibáztak.

Egy perccel a kisszünet előtt Ferencz egyenlített, Petty duplája után pedig már vendégelőny állt a táblán. Ahogy a kisszünetben is. McKinney-Jones kettese után 21-25 állt a táblán, de két kosárral fordított az Olaj. McKinney-Jones elé belépett Milosevics, de a körmendi légiós ellen fújtak támadó hibát. Könnyelműen eladott labdából dobott hármast és ellépett a Szolnok. Pettyt könyökkel úgy eltalálta Jones, hogy az gyakorlatilag KO-val ért fel, sokáig ápolták, de Duinker kiegyenlített. Milosevics kettesére Ferencz hármassal válaszolt. Vojvoda ellökte Channels-t, de a körmendi kapott faultot, már a harmadikat. McKinney-Jones tovább szórta a kosarakat, Sztojan Ivkovics 32-37-nél kért időt. Annyit elért, hogy az utolsó pillanatban Wittman egálra hozta az állást. (37-37)

A nagyszünet után Duinker kettesével és a visszatérő Petty hármasával újra vezetett a jobban lepattanózó Körmend. Keller ketteseivel zárkózott az Olaj majd Vojvoda zsákolásával már vezetett is. Nem sokáig, mert McKinney-Jones büntetőkkel fordított. Pettyt ziccerben blokkolták, Jones dobott hármast. Teo Csizmics kért időt, de sokat hibázott csapata. Keller kettese után négy ponttal volt előrébb a Szolnok, a Körmend sok közeli dobást rontott el. De a 3. negyed végén Petty büntetőből egyenlített. Az utolsó tíz percre maradt a döntés. Bár még ez sem volt biztos. Keller duplával, Vojvoda triplával nyitotta a játékrészt, míg a vendégek nem találták a gyűrűt. McKinney-Jones nyugtatta a vendégdrukkereket egy labdaszerzésből dobott kettessel. Boriszov hármasa nem jött jól a vendégeknek az idegek harcában. Elképesztő feszültség volt a pályán. Vojvoda büntetői után tíz pont volt közte, négy és fél perccel a vége előtt. Iszonyatos küzdelem zajlott, Petty hármasával ötre lépett előre a Körmend, de Vojvoda kettessel majd hármassal válaszolt, és fogyott az idő. Channels kipontozódott, ez sem segítette Teo Csizmics csapatát, amely kapkodott, igyekezett, de ismét sok volt a hiba a játékban. Petty faulttal együtt dobott triplát. A büntető kimaradt, a labda az Olajé lett, eldőlt a meccs. Az utolsó pillanatig küzdött az MTE, de ezen az estén túl sokat hibázott, így a Paks ellen játszhat majd a bronzéremért.

Mestermérleg:

Sztojan Ivkovics: – Sokat számított, hogy Wittmann – ha ilyen keveset is – de tudott játszani. Tudtuk pihentetni Vojvodát.

Teo Csizmics: – A fiúk keményen harcoltak, gratulálok nekik! Igaz, sokat hibáztunk, de büszke vagyok a csapatomra.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!