Sport

2016.11.22. 20:20

A továbbjutás a tét: Körmend-Groningen a FIBA Európa Kupában

Körmend - A képlet egyszerű az Egis Körmend számára: bármilyen különbséggel győznie kell a holland Donar Groningen ellen, és ott lesz a FIBA Európa Kupa második fordulójában. A találkozót szerdán, 18 órától rendezik a Városi Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Vasárnap a soproni bajnokin látszott a sorozatterhelés okozta fáradtság és pontatlanság a piros-feketéken, de az utolsó negyedben mindent félretéve hatalmasat védekeztek, és a maguk javára fordították a találkozót.

Szerdán este viszont még komolyabb erőpróba előtt állnak majd, hiszen ki-ki meccset vívnak hollandiai vendégeikkel. Amelyik csapat nyer, az továbblép a következő körbe, a másik viszont könnyen lehet, hogy elköszön a FIBA Európa Kupa sorozatától, bár csoportharmadikként is van némi remény a folytatásra. A Körmend célja egyértelműen a visszavágás, hiszen Groningenben is sokáig vezettek Ferenczék, de hárompercnyi rövidzárlat megpecsételte a találkozó sorsát, nyertek a hollandok.

Horti Bálint (labdával) még mindig bajlódik a lábával, de szeretne játszani, segíteni a társainak Fotó: Szendi Péter

- Mit is mondhatnék, hiszen már annyiszor elhangzott: komoly sorozatban vagyunk, és mindig akad hiányzónk, ezért vannak a keretben, akik a kelleténél is nagyobb terhelést kapnak, de mindig az előttünk álló feladatra koncentrálunk, mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni. Így volt ez Sopronban és így lesz szerdán, hazai pályán is - mondta Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője.

- Muszáj edzenünk, de tekintettel kell lenni arra is, hogy milyen állapotban van a gárda. Igyekszünk frissíteni a csapatot, de készülnünk is kell a Groningen ellen. Ők egy könnyű meccset játszottak szombaton, mi egy nehéz rangadót vasárnap. Ráadásul az ő keretük jóval nagyobb merítést ad. Kilenc külföldivel dolgoznak, fizikailag jobb állapotban lehetnek, mint mi. Nálunk több sérült is van, kisebb a rotálási lehetőségünk. Mindezek ellenére ismét kellő energiával, elszántsággal fogunk pályára lépni, bármilyen hosszú is lesz a kispad. Horti Bálint lába nem alkalmas a játékra, futni nem tud, de ő mindenképpen pályára szeretne lépni, segíteni akar társainak. Neki is nagy szíve van, mint ahogy a többieknek is. Ebben és a kellő motivációban bízunk, mindenképpen nyerni szeretnénk, akkor is, ha belehalunk. Kedden vár ránk a következő megmérettetés, addig majd újra összekapjuk magunkat.

Egy héttel korábban a csoport favoritja, a francia Gravelines ellen elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók. A támogatásukra most is szükség lesz, hiszen minden apró plusz sokat segíthet a sorozatterhelésben megviselt játékosoknak. A klub vezetése azt kéri, mindenki időben érkezzen, hogy elkerüljék a torlódást a beléptetésnél, és lehetőleg most is mindenki pirosban jöjjön, hogy még hatásosabb legyen a várhatóan fergeteges szurkolás.

 

1. Gravelines 5 4 1 403- 393 9

2. Körmend 5 3 2 427- 394 8

3. Groningen 5 3 2 411- 384 8

4. Limburg 5 0 5 415- 485 5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!