Sport

2014.12.18. 17:55

A válogatott kapujában a serdülők

Szombathely – Négy szombathelyi kézilabdázó lány került a régióválogatottba, ahonnan már csak egy lépés a serdülőválogatott.

Pum András

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottsága a 2000-es korosztályú gyermekeknek kiválasztót szervezett. A legjobbak részt vehetnek a 2014/15-ös régióválogatottak versenyein, ahonnan a legtehetségesebbek a serdülő válogatottba kerülhetnek.

A régióválogatottak versenye előválogatóját nyolc régióban, két fordulóban bonyolították le. A Tóth László Régió kiválasztó edzőjének a szombathelyi Józsa Krisztiánt jelölték ki. A klubokból 36 kiemelkedően tehetséges gyermek – köztük öt Haladás VSE-s és egy körmendi lány – érkezett, akik közül egy szakmai stáb választotta ki azt a 16 fiatalt, akik a régióválogatott tagjai lehetnek. Az előválogató edzéseken nyújtott kimagasló teljesítményük alapján a Haladás VSE-ből Szuhogyi Laura, Németh Boglárka, Galambos Anna és Pődör Rebeka kapott behívót a Tóth László Régió válogatottjának tagjai közé.

A versenyt december 19-21-ig Budapesten, illetve 2015 júniusában rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!