Sport

2015.07.06. 09:53

A vízilabda szentélyében járt az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület

Egy héten keresztül Reccóban edzőtáborozott a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

A 28-szoros olasz bajnok, 9-szeres olasz kupagyőztes, 8-szoros Bajnokok Ligája első, 5-szörös BL Szuperkupa-győztes Pro Recco otthonában készült és játszott edzőmérkőzéseket az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) U17-es együttese. A túra létrejöttében elévülhetetlen érdemei vannak a korábban az olasz sztárklubban szereplő Gyöngyösi Andrásnak. A Pro Recco Olaszország legeredményesebb vízilabdacsapata.

Az AVUS 16 játékossal és két edzővel, Gyöngyösi Andrással valamint Stojadinov Nikolával túrázott Olaszországban.

- Az U17-es csapatunk, kiegészítve hat-nyolc serdülőjátékossal hat edzőmeccset vívott a vízilabda szentélyében - mondta Gyöngyösi András, az AVUS vezetőedzője. - Három-három győzelem és vereség a mérlegünk. A Pro Recco hasonló korú csapatát egyszer legyőztük, egyszer kikaptunk tőlük. A Sori és a Chiavari ellen nyertünk, a Savonától és a Camoglitól kikaptunk. Azonban gyakran olyan csapatok ellen játszottunk, amelyben a mieinknél idősebb vízilabdázók szerepeltek. A hét nap alatt hat meccset vívtunk, úgyhogy a túra végére alaposan elfáradtak a srácok, aminek legfőbb bizonyítéka, hogy hazafelé a buszban néma csend volt. Minden szempontból hasznos volt a túra, szakmailag azért, mert lemérhették a srácok, hol tartanak az olasz együttesekhez képest. Örömmel mondhatom, hogy a fiúk megállták a helyüket - persze van hová fejlődni. Emellett amolyan jutalomút, vagyis nyaralással egybekötött edzőtábor is volt a hét nap. Játékosaink nap mint nap találkozhattak a Pro Recco felnőttcsapatának sztárjaival. Nagyon jó helyen, jó körülmények között laktunk és készültünk - igazán jól tartottak bennünk. Érdekesség, hogy a Recco stábjában több olyan egykori vízilabdázó is akadt, akikkel anno együtt játszottam, arrafelé nagyon megbecsülik korábbi kiválóságaikat. Szeretnénk hosszútávú kapcsolatot kialakítani az olasz klubbal, azon dolgozunk, hogy ősszel az itáliaiak is ellátogassanak Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!