Sport

2014.10.30. 16:40

A ZTE otthonában debütál az új edző, Ante Perica

Körmend - Négy bajnoki vereség után a ZTE vendégeként kezdené el a felzárkózást az Egis Körmend. Az első lépést a héten szerződtetett új vezetőedzővel, Ante Pericával teheti meg a csapat.

A horvát szakember hétfőn este érkezett meg új csapatához, sok ideje nem jutott tehát arra, hogy változtasson a játékon, de ez idő alatt is igyekezett felkészíteni a piros-feketéket, akiknél sérülés nem nehezíti a heti munkát.

- Nagyon szép a megújult, kibővített csarnok, úgy érzem, hogy jó hangulatú hazai pályát jelenthet a csapat számára - mondta Ante Perica. - Csak néhány közös edzésen vagyunk túl eddig. Az első célom az, hogy javítsunk a védekezésen. Mindenképpen ezt látom a legfontosabb közös tennivalónak. Természetesen a támadójátékon is van csiszolnivaló, ennek a megszervezése, erősítése is komoly feladat, erre is időt kell fordítanunk. A játék javításához új dolgokon és komolyabb intenzitású tréningeken át vezet az út. Ezen dolgozunk, én pozitívan látom a csapat jövőjét. A Zalaegerszeg elleni mérkőzéstől azt várom, hogy tisztán láthassuk, mennyit sikerült előrelépnünk, javítanunk a játékunkon a korábbi mérkőzésekhez képest, különösen a védekezés tekintetében. Ha ez a változás elég lesz a győzelemhez, az lendületet adhat a jövőre nézve. Nem szeretnék túl nagy jelentőséget tulajdonítani a találkozónak, egy lesz a többi bajnoki közül. Ráadásul a magyar bajnokságban minden csapat nagyon veszélyes a saját otthonában, de mi teljes erővel készülünk erre a mérkőzésre.

Ante Perica, az új vezetőedző szerint az első számú feladat javítani a védekezésen. Akik gyakorolnak (balról): Walter Lemon, Darrin Govens, Ryan Richards és Kolarics Marko (Fotó: Szendi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!