Sport

2011.12.01. 12:25

Aczél Zoltánt két Siófok-meccs eredményének manipulásával gyanúsítják

Befejeződött Aczél Zoltán három órán át tartó kihallgatása, a Pesti Központi Kerületi Bíróság péntek reggel dönt arról hogy kiengedi-e az edzőt, vagy előzetes letartóztatásba helyezi - tudtuk meg dr. Czeglédy Csabától, Aczél jogi képviselőjétől.

Vas Népe

A szerda esti  Videoton-Haladás (1:0) Magyar Kupa-mérkőzés után a fogadási csalásokkal kapcsolatban őrizetbe vett Aczél Zoltán a szerda éjszakát a Nemzeti Nyomozó Iroda fővárosi, Arad utcai egyik fogdájában töltötte. A trénert azzal gyanúsítják, hogy még a Siófok edzőjeként két mérkőzés eredményét is úgy alakította, hogy a fogadási maffia számára megfelelő eredmény szülessen. A Az ominózus két meccs a 2009. május 23-i ZTE-Siófok (5:3) bajnoki, és a 2009. április 21-i Honvéd-Siófok (2:2) Magyar Kupa elődöntő. Az edzőt a gyanú szerint két ex-siófoki labdarúgó, Sütő László és Horváth Gábor kereste meg az ajánlattal. Aczél tagadja a vádakat.

- Reggel kilenctől a papírmunkával együtt körülbelül délig tartott Aczél Zoltán kihallgatása - felelte érdeklődésünkre dr. Czeglédy Csaba, Aczél Zoltán jogi képviselője. - A kihallgatásnál jómagam és egy budapesti ügyvédkollégám is jelen volt - ketten látjuk el Aczél védelmét. Edzőnk a körülményekhez képest jól van, először a feleségéről kérdezett, de miután átadtam párja üzenetét - mely szerint ők erősek, miattuk ne aggódjon - már rögtön a Haladásról érdeklődött. Ami a lényeg: a két volt siófoki labdarúgó, Sütő László és Horváth Gábor azzal vádolta Aczél Zoltánt, hogy egy Honvéd-Siófok Magyar Kupa,- és egy ZTE-Siófok bajnoki-mérkőzés előtt megkeresték Aczélt azért, hogy számukra kedvező eredmény szülessen. A játékosok szerint Aczél elfogadta ajánlatukat és mindkét találkozó után meg is kapta a fejenként pár ezer eurót. Az egy jó kérdés, hogyan tudja befolyásolni egy edző azt,  hogy kikapjon csapata. Sütő és Horváth szerint Aczél úgy állította össze a csapatot, hogy nekik megfelelő eredmény szülessen. Aczél Zoltán együttműködött a hatósággal, minden kérdésre válaszolt, és valamennyi vádat tagadta. Elmondta, ha bármikor is megkeresték volna, ő azonnal jelenti az esetet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság péntek reggel kilenc órakor dönt arról, hogy kiengedi-e Aczél Zoltánt, vagy harninc napra előzetes letartóztatásba helyezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!