Sport

2017.06.22. 15:25

Alakul a Falco játékoskerete

Alakul a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának a jövő évi kerete - erős játékosállományra lesz szükség, hiszen a csapat meg akarja őrizni a helyét az szűk élmezőnyben, és a nemzetközi porondon is helyt szeretne állni.

Tóth Gábor

Az Falco KC Szombathely ezüstéremmel zárta a mögöttünk hagyott szezont. A klubvezetés most azon dolgozik, hogy a 2017/2018-as szezonnak is ütőképes csapat fusson neki - már csak azért is erős kerete lesz szükség, mert a FIBA Európa Kupában is rajthoz áll a gárda.

A nagy küzdő Ivan Zsigeranovics (jobból) és a csendes triplavető, Aleksandr Pustahvar (balról a második) is marad
Fotó: Unger Tamás

- Azt már korábban bejelentettük, hogy a csapatkapitány Váradi Benedek és Tóth Norbert újabb egy évvel meghosszabbítja szerződését - fogalmazott Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője. - Nagy örömünkre nem kell teljesen új csapatot építeni jövőre már csak azért sem, mer a tavalyi légiósaink közül Aleksandr Pustahvar és Ivan Zsigeranovics velünk marad - már alá is írtuk az új szerződéseket. Természetesen szeretnénk, ha Darrin Govens is sárga-fekete mezben folytatná, tárgyalásban állunk - de értelemszerűen máshonnan is van ajánlata. Felvettük továbbá a kapcsolatot Perl Zoltán ügynökségével, nagyon örülnénk neki, ha Zoli hazatérne. Három fiatal, saját nevelésű játékos, Hódi Patrik, Kovács Bence és Durázi Krisztofer is szerződéssel rendelkezik. Megnyugtatom a szurkolókat: a vezetőség azon dolgozik, hogy ütőképes csapat fusson neki a 2017/2018-as bajnokságnak. Értelemszerűen vannak még kiszemeltjeink, bízom benne, hogy a tavalyi szerepelésünk, illetve az, hogy kilépünk az európai porondra, kellő vonzerővel bír. Szerinem jól alakulnak a dolgaink, bizakodó vagyok a jövőt illetően. A másodedzői feladatkör betöltése pedig vezetőedzőnk, Szrecsko Szekulovics kompetenciája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!