Sport

2017.07.25. 17:45

Alakul a megyei labdarúgó osztályok mezőnye

SZOMBATHELY - Nagy munkában vannak a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságának munkatársai - alakulnak a 2017/2018-as megyei bajnokságok mezőnyei.

Tóth Gábor

A nevezési határidő már július 7-én lejárt a 2017/2018-as Vas megyei labdarúgó-bajnokságokra - a hiánypótlásokat is beadták az érintett egyesületek. Ezek alapján összesen 99 sportszervezet vesz részt a bajnoki küzdelmekben. Az elmúlt napok történéseiről Hollósi Szabolcs, a versenybizottság elnöke számolt be lapunknak. Eszerint az NB III-ból kiesett Sárvár FC a megyei I. osztályban folytatja. Hosszú idő után maradt Vas megye NB III-as csapat nélkül. Búcsúzott a megyei I-től Uraiújfalu, Kemenesalja és Nádasd. A megyei II-es bajnokok közül a Vasszécseny (Szombathely) és az Ikervár (Sárvár) vállalta az osztályváltást. Így a csoport marad 16-os.

A megyei I. osztály mezőnye: Körmend, Celldömölk, Répcelak, Rábapaty, Király, Vép, Egyházasrádóc, Szentgotthárd, Vasvár, Kőszeg, Lukácsháza, Jánosháza, Rum, Sárvár, Vasszécseny, Ikervár.

 

A megyei II. osztályba 36 sportszervezet nevezett. A Tápláni KSK kiesett a megyei II. szombathelyi csoportjából, de feltöltés miatt vélhetően megőrzi megyei II-es tagságát. A megyei III. osztályú pontvadászat listáján 47 csapat szerepel, de a már említett tápláni eset miatt várhatóan 46 lesz a végleges létszám. A megyei II-ből visszalépett és a harmadik vonalba nevezett a Jákfa (Sárvár), az Újperint (Szombathely), a Torony (Szombathely) és az Ivánc (Körmend). A megyei III. osztályból egyetlen bajnokcsapat sem lépett feljebb. A tavalyi megyei III-as mezőnyből nem nevezett a már a 2016/2017-es szezon közben visszalépett, kizárt Vasvár II., a Nagykölked és az Arborétum-Herény, valamint a Hosz-szúpereszteg, a Boba, a Pornóapáti és a Halogy. Ám a Halogy a Csákánydoroszlóval közösen indít egy megyei III-as csapatot. Itt tart most a történet - jelenleg a megyei II. és III. osztályok csoportbeosztásán dolgoznak a versenybizottság munkatársai.

A 2017/2018-as bajnokságok egységesen augusztus 19-én, szombaton(!) rajtolnak. Az országos Magyar Kupába a 16 megyei I-es csapat mellett három alacsonyabb osztályú gárda (Bük, Gersekarát, Szarvaskend) is nevezett. Az első forduló tervezett időpontja augusztus 6., a második fordulóé augusztus 12-13., a harmadik játéknapé pedig augusztus 23. Az országos főtáblán majd három csapat képviselheti a megyét. A megyei Magyar Kupában valamennyi sportszervezet számára kötelező a részvétel. A megyei sorozat augusztus 12-13-án rajtol, és az idén még három játéknapot bonyolítanak le: augusztus 23-án, szeptember 13-án és szeptember 27-én lépnek pályára a csapatok. Az idei évtől a kupaküzdelem a Halmosi Zoltánról elnevezett vándorkupáért zajlik.

Az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága és a versenybizottság a sportszervezetek vezetőit ezúttal is területi fórumokra várja. Augusztus 1-jén Sárváron, 2-án Körmenden, 3-án pedig Szombathelyen lesz megbeszélés. Minden helyszínen 17 órakor kezdődik a fórum - amelyen az igazgatóság munkatársai megvitatják a csapatvezetőkkel az előző bajnokságok tapasztalatait, valamint egyeztetik a sorsolásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!