Alakul a mezőny - Hamarosan pályán a vasi kézilabdacsapatok

2017. július 06., 09:00 szerző: Tóth Gábor
komment
SZOMBATHELY - Lejártak a nevezési határidők, alakul a Vas megyei női és férfi kézilabdacsapatok száma a 2017/2018-as szezonra.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A férfiaknál a tavalyi szezonban két csapat szerepelt megyei I. osztályú bajnokságban: a Szentgotthárd-Máriaújfalu SE a zalai, a vasi és a somogyi csapatokat tömörítőben, illetve a Szombathelyi Egyetemi SE a Győr-Moson-Sopron megyeiben. A Szentgotthárd nem jelezte indulási szándékát az NB II-re a Vas megyei szövetségnél, a SZoESE viszont élt a lehetőséggel - az elnökség pedig el is fogadta az egyetemisták jelentkezését. Így az előttünk álló szezonban már két gárda, a SZoESE és a Szentgotthárdi KK szerepel majd az NB II-ben. Ha egyébként a Máriaújfalu is nevezett volna az NB II-be, akkor osztályozót kel-lett volna vívnia a SZoESE-vel.

A nőknél is változik az NB II-es létszám. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia nem indít csapatot a harmadosztályban - tavaly ezüstérmesként zárt a klub fiatalokat felvonultató második gárdája. A Celldömölk és a Sárvár papíron ugyan kiesett az NB II-ből, de mindkét klubnak jó esélye van arra, hogy ősszel ismét a harmadik vonalban állhasson rajthoz. A bronzérmes Körmend és negyedik Bük természetesen az NB II-ben folytatja.

Az NB I/B-s női bajnokságban marad a két vasi csapat: a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a Haladás VSE - előbbi vélhetően ismét megcélozza az NB I-et.

Friss információ: a megyei szövetség ősszel megpróbálja elindítani a női megyei bajnokságot. Úgy tűnik, a Répcelak, a Körmend, a Bük, a Vasvár és a Szentgotthárd is vállalja megyei I-es csapat indítását - a létszám emelkedhet.

Tóth Gábor

2017. július 06., 09:00 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...