Sport

2016.02.10. 15:48

Sárvár FC: Alaposan átalakult a játékoskeret - az őszinél jobb tavaszi eredményekben bízik a szakmai stáb

Sárvár - Szombaton folytatódik az NB III-as labdarúgó-bajnokság. A Sárvár felkészülten és az őszinél sokkal jobb eredmények reményében fut neki a tavaszi szezonnak.

Tóth Gábor

Mozgalmas volt a téli szünet a Sárvár háza táján. Vas megye egyetlen NB III-as labdarúgócsapata gőzerővel készült a tavaszi folytatásra - továbbá a játékoskeretben is akadt változás. Csire Ádám és Tancsics Zsolt Ausztriában folytatja pályafutását. Galambos Dániel Fertőszentmiklósra, Szemes Bence Beledre igazolt. Gadavics Bence Jánosházára tart, Rózsa Péter pedig felhagyott a futballal. Ám új szerzeményekben sincs hiány. Gyécsek Marin (kapus) és Lempeg Olivér (középpályás) az Illés Akadémiáról érkezett. A Haladás-nevelésű Bedi Noel (középpályás/védő) Sopronból igazolt Sárvárra, Németh Gábor (középpályás/támadó) Répcelakról, Bezdi Dániel (középpályás/védő) Mosonmagyaróvárról, Manganelli Attila (középpályás/támadó) pedig Ausztriából. A sérülésből lábadozó Török Milánt (középpályás) pedig a Haladástól vette kölcsön a klub.

- Január 9-én kezdtük el a felkészülést, és bár hátráltattak minket betegségek, kisebb sérülések, a betervezett munkát elvégeztük - árulta el Takács Gábor, a Sárvár FC vezetőedzője. - Az igazolásokkal elégedett vagyok, mint ahogyan a fiúk hozzáállásával is. Az biztos, hogy az erőnléttel nem lesz gond. Sokat dolgoztunk, sok edzőmeccset játszottunk, több NB II-es csapat ellen is. A célunk nem változott, a biztos bennmaradásra hajtunk. Szeretnénk minél előbb annyi pontot begyűjteni, hogy nyugodt legyen a tavaszunk. Ez azért is fontos, mert már a jövő csapatát építjük. Sok a fiatal, fejlődőképes játékosunk, akiknek szeretnénk minél több lehetőséget adni. Azt látni kell, hogy az ebben az osztályban szereplő csapatok zöme komoly fizetéseket biztosító profi, vagy félprofi társaság - erős játékoskeretekkel. Nekünk szerényebbek a lehetőségeink, de reális célokért küzdünk. Azt szeretnénk elérni, hogy Sárvárnak legyen egy hosszú távon stabil, főleg vasi, helyi kötődésű labdarúgókat felvonultató NB III-as csapata. Szerintem jó úton járunk.

- Jó játékosokat igazoltunk, közülük több egyből bevethető, véleményem szerint az őszinél erősebb kerettel folytatjuk a bajnokságot - fogalmazott Németh József edző. - Szeretnénk minden tekintetben előrébb lépni, játékban és eredményességben egyaránt, valamint a tabellán is. A télen minden adott volt a nyugodt munkához, ezért jár a köszönet a vezetőségnek, a városnak.

A Sárvár szombaton (14.00) a Tatabánya vendégeként kezdi az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!