Sport

2016.04.15. 19:00

Alapszakaszgyőztes a CVSE, a Szegeddel játszhatja az elődöntőt

Celldömölk - A PTE-PEAC elleni győzelemmel a tabella élére ugrott, ezzel megnyerte az alapszakaszt a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka extraligás férfi asztalitenisz-csapata. Jöhet a Final Four.

Horváth Erika

A nagy rangadó előtt Fehér László polgármester és Balázs Béla, az egyesület elnöke a celliek vezetőedzőjét, Klampár Tibort köszöntötte. Április 7-én volt 45 éve, hogy Jónyer Istvánnal Nagojában párosban világbajnoki címet szerzett. A két legendás játékost januárban az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) Hírességek Csarnokának tagjai közé is beválasztották.

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka-PTE-PEAC 6-2

Celldömölk, férfi Extraliga asztalitenisz-mérkőzés, vezette: Segyevi, Bódi.

Ecseki Nándor sokat tett hozzá a sikerhez, legyőzte a pécsiek két legjobbját, ráadásul párosban is nyert Fotó: Unger Tamás

Páros: Fazekas, Ecseki-Demeter, Nagy K. 3:2 (6, -3, 7, -9, 7). Nagyon nagy és változatos csata volt, a végjátékban jobban összpontosított a hazai kettős, így vissza tudott vágni a Pécsen elszenvedett vereségért (1-0). Egyéni, 1. forduló: Lindner-Pázsy 3:0 (6, 7, 2). A vártnál simábban nyert Lindner Ádám. Ecseki-Nagy K. 3:1 (12, -8, 8, 8). Meglepetés volt Ecseki Nándor győzelme; a celliek válogatottja jó játékkal ki tudta használni Nagy Krisztián bizonytalankodásait. Fazekas-Demeter 1:3 (3, -7, -8, -9). A sima első szett után passzívabb lett Fazekas Péter játéka, keményebb játékra lett volna szükség a győzelemhez (3-1). 2. forduló: Lindner-Nagy K. 0:3 (-9, -8, -7). A rutinos Lindner hiába próbált nagyon taktikusan játszani, Nagy gyorsabb volt nála. Fazekas-Pázsy 3:0 (7, 11, 5). A középső játszma hajszálon múlott, de az is Fazekas javára dőlt el. Ecseki-Demeter 3:1 (12, 5, -9, -10). Az első után Ecseki a pécsiek második számú játékosát is legyőzte. A negyedik szettben már 10-1-re is vezetett. Demeter egyenlített (10-10), de az ifjú titán ezután le tudta zárni a mérkőzést (5-2). 3. forduló: Fazekas-Nagy K. 3:2 (-3, 7, 6, -8, 13). A találkozó legnagyobb összecsapását vívta a két rutinos játékos. Mindketten nagyon jól játszottak, a döntő szettben Fazekasnak a harmadik meccslabdáját sikerült értékesítenie (6-2).

Győzelmével a címvédő átvette a vezetést a tabellán a pécsiektől, s mivel ez volt az utolsó forduló az alapszakaszban, meg is nyerte azt. Az április 30.-május 1-jei - Pécsen rendezendő - Final Fourban a negyedik Szegeddel játszik a döntőbe jutásért a CVSE. Győzött: Fazekas 2, Ecseki 2, Lindner 1, Fazelkas-Ecseki páros, illetve Nagy K. 1, Demeter 1.

- Jól játszottak a fiúk, különösen a fiatal Ecseki. Fontos volt, hogy megnyerjük az alapszakaszt azért is, mert így a Szegeddel játszhatjuk az elődöntőt, és ez sokkal jobb nekünk, mintha a Szécsénnyel kerültünk volna össze, amelytől kétszer is kikaptunk - mondta a mérkőzés után Klampár Tibor vezetőedző. - Azért sem mellékes, hogy hányadikak vagyunk, mert az alapszakasz helyezések alapján is kapnak pénzt a szövetségtől a csapatok. A Final Fourral kapcsolatban egyelőre csak az első meccsel, az elődöntővel foglalkozunk. Aznap, április 30-án lesz a születésnapom. Azt kértem a csapattól, hogy jussunk a döntőbe. Aztán majd jöhet a következő feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!