Sport

2015.07.06. 16:34

Amatőr fogathajtók a Vadása-tónál

Hegyhátszentjakab - A nagy meleg ellenére nagyon jó sikerült a C kategóriás fogathajtóverseny, mintegy ezer ember volt kíváncsi a rendezvényre.

Horváth Erika

Három megyéből - Győr-Moson-Sopronból, Zalából és Vasból - összesen 24 indulója volt a C kategóriás (amatőrök számára megrendezett) versenynek, amely Vas megyei pontszerző állomás is volt egyben. Két kivételtől (egy egyes- és egy póni kettesfogat) eltekintve kettesfogatok mérték össze tudásukat előbb kétfordulós akadályhajtásban, majd vadászhajtásban. Bár a legnagyobb melegben, 13 órakor kezdődött a verseny - alaposan próbára téve a hajtókat és a lovakat is - , az érdeklődésre nem panaszkodhattak a szervezők (Hegyhátszentjakab önkormányzata). Köszönhetően a Vadása-tó vonzásának is , a fél hétkor kezdődő eredményhirdetésig mintegy ezren fordultak meg a rendezvényen.

A zalalövői Lebics István hibátlanul teljesítette az akadályhajtást
Fotó: Szendi Péter

A Zalalövő és környéke LSE színeiben hajtó Lebics István mindent vitt, hiszen az akadályhajtás mindkét fordulóját hibátlanul teljesítette, a többieknek azért akadt hibapontja vagy időtúllépése. És a vadászhajtásban is Lebics István bizonyult a legjobbnak - két fogattal is.

A vasi pontszerzőversenyben Komálovics Ottó volt a legjobb Varga Szilárd és Geröly Tibor előtt.

Akadályhajtás: 1. Lebics István (Zalalövő LSE), 2. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE), 3. Varga Szilárd (Skublics Imre LK), 4. Geröly Tibor (Főnix SE). Vadászhajtás: 1. Lebics István, 2. Lebics István, 3. Nagy Róbert (Lukácsháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!