Sport

2013.05.23. 14:06

Arany és bronz

A Savaria Egyetemi Központ férfi csapata aranyéremmel, a női együttes pedig a harmadik helyen zárta a Magyar Egyetemi-Főiskola Bajnokság hazai rendezésű futsal négyes döntőjét.

Tóth Gábor

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös rendezvényének kedden és szerdán adott otthont az egyetemi sportcsarnok. A házigazda szombathelyi csapatok mellett a férfiaknál az NYME-Győr, a Pécsi Tudományegyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola, míg a nőknél ugyancsak a Győr, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem (TF) tette teljessé mezőnyt.

Mindkét nap telt ház előtt, remek hangulatban játszottak a csapatok. A szervezésre, valamint a színvonalra nem lehetett panasz. A SEK mindkét csapata címvédőként, a győzelem reményében lépett pályára. A férfiak remek teljesítménnyel rukkoltak elő, mindhárom meccsüket megnyerték, biztosan gyűjtötték be az aranyérmet.

A nőknek viszont nem jött ki a lépés, "csak" a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

 

A Magyar Egyetemi-Főiskola Bajnokságot megnyerő szombathelyi (NYME-SEK) férfi futsalcsapat (Fotó: Kívés István)

Szombathelyi eredmények, férfi:
Szombathely_Győr 10-2, Szombathely_Pécs 2-0, Szombathely_Eger 4-3.
Végeredmény: 1. Szombathely 9 pont, 2. Pécs 6, 3. Győr 3, 4. Eger 0.

Szombathelyi eredmények, női: Szombathely_Győr 12-3, Szombathely_Debrecen 1-3, Szombathely_TF 4-6.
Végeredmény: 1. TF 9 pont, 2. Debrecen 6, 3. Szombathely 3, 4. Győr 0.

A férfiaknál és a nőknél is szombathelyi kapust választottak a legjobb hálóőrnek: Lugosi Márk és Terbik Tamara vehette át az elismerést. A legjobb szombathelyi játékosnak járó különdíjat Horváth Péter kapta, a legjobb férfi edző pedig Sákovics Péter lett.

- A lányoknak nem volt szerencséjük - kezdte az értékelést Sákovics Péter, a két gárda edzője. Sajnos két alapemberünket, Tóth Alexandrát és Marsai Nikolettát két meccsről is kénytelenek voltunk nélkülözni. Ettől függetlenül a keresztbeverések miatt az utolsó percig volt esélyünk a végső győzelemre. Sajnálom, hogy megszakadt a nyolc éve tartó győzelmi sorozatunk.

A fiúk egyenletes, jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Így sikerült biztosan nyernünk a nagyon erős mezőnyben. Az, hogy zsinórban harmadszor lettünk a legjobbak, talán jelzi, hogy milyen szinten űzzük ezt a sportágat. Kiemelném Horváth Pétert és Jakab Gábort, akik mindhárom bajnoki címből kivették a részüket.

A bajnok férfi csapat névsora: Jakab Gábor, Gerebics Gergő, László Dávid, Tóth Zsolt, Balogh Márk, Szántó Dávid, Sipos Norbert, Lugosi Márk, Pados József, Horváth Péter, Varga Domonkos, Mursits Roland játékosok, Sákovics Péter edző. A bronzérmes női csapat névsora: Marsai Nikolett, Nagy Barbara, Vörös Viktória, Tischler Fruzsina, Tóth Alexandra, Orbán Szandra, Boda Patrícia, Terdik Tamara, Nagy Bianka, Fábián Zina, Szűcs Noémi, Szóka Orsolya játékosok, Sákovics Péter, Szimán Bálint edzők.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!