Sport

2017.05.26. 18:00

Elhozták az aranyat a szombathelyi kézislányok

SZOMBATHELY - Megnyerte a felsőházi rájátszást, s így bajnoki címet ünnepelhetett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) U13-as lánycsapata. Pődör Blanka lett a gólkirálynő.

Pum András

A felsőházba a keleti, nyugati és középső csoport első három-három helyezettje kvalifikálta magát. A csapatok vitték magukkal az egymás ellen elért eredményeket. Így a play-offban hat fordulót rendeztek, a lányok egy játéknapon két bajnokit vívtak.

 

Az SZKKA az első körben Tápiószelén az FTC-vel 17-17-re végzett, az Euronovexet 26-18-ra verte. Majd hazai pályán, Szombathelyen egy sima - Malév 26-18 -, egy szoros - Szeged 23-21 - győzelem következett. Debrecenben már nem ment ilyen jól, az Euronovextől 23-22-re, az FTC-től 29-17-re kapott ki a vasi együttes. Ám a következő fordulóra már talpraálltak a szombathelyi lányok. A budapesti állomáson ugyanis a szegedieket 26-25-re, a Malévot 33-19-re verte Pődör Zoltán alakulata. Az utolsó előtti fordulóban Kozármislenyben gyűlt össze a mezőny, a vasiak a budapesti XVI. kerület csapatát 26-15-re, a Debrecent 29-23-ra legyőzték.

Következett a mindent eldöntő utolsó forduló Budapesten, a Népligetben. A zárókör előtt az FTC-nek és a szombathelyi csapatnak egy-aránt 23-23 pontja volt. Pont-azonosságnál az egymás elleni eredmény döntött, tehát ha a zöld-fehérek behúzzák mindkét meccsüket, ők az elsők. Az SZKKA hozta a papírformát, a XVI. kerület együttesét 26-15-re, a Debrecent 25-17-re verte. Ezek után nem maradt más hátra, mint abban bízni, hogy a Fradi megbotlik. Nos, a fővárosiak nem is bírták el a terhet és a bajnokság utolsó meccsén nem kis meglepetésre a Nemesvámostól 18-16-ra kikaptak, így tehát az SZKKA lett az U13-as bajnok. Nemcsak a bajnoki aranyat, a gólkirályi címet is a szombathelyiek szerezték meg, Pődör Blanka 81 találatával bizonyult a play-off legeredményesebb kézilabdázójának. - Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert a Debrecenben elszenvedett két vereség utáni mély gödörből kijöttek, volt annyi tartás bennük, hogy felálltak a padlóról. Az utolsó pillanatig nem adták fel - mondta Pődör Zoltán, a csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!