Sport

2014.12.08. 14:50

Aranyos szombathelyi tornászok

Lake Macquarie, Szombathely - Parádésan kezdtek a szombathelyiek az Ausztráliában zajló Nemzetközi Diákjátékokon: a sportiskola lány tornászcsapata és egyéniben Dévai Boglárka is aranyérmes lett.

Horváth Erika

Hét országból hét város küldött lány tornászokat a Nemzetközi Diákjátékokra. A háromfős csapatok versenyében nagyon nagy fölénnyel, 147,70 ponttal bizonyult a legjobbnak a Szombathelyi Sportiskola Dévai Boglárka, Székely Dóra, Németh Boglárka összetételű triója. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai (utóbbi van a lányokkal Ausztráliában kísérőként) olyan nagyvárosok csapatát utasította maga mögé, mint Tajpej (138,70) illetve az egyesült államokbeli Cleveland (135,60). A szombathelyi lányok mind a négy szeren a legjobbak voltak.

A Szombathelyi Sportiskola Dévai Boglárka, Székely Dóra, Németh Boglárka összetételű triója. Fotó: Lengyák György

Nem meglepő így az sem, hogy a 21 tornászt felvonultató egyéni összetett versenyben is nagyszerűen szerepeltek, az eredményhirdetésnél ketten is dobogóra állhattak: Dévai Boglárka lett az aranyérmes 50,20 ponttal, Székely Dóra (49,70) nyakába pedig bronzot akasztottak. Mindössze egy tizedponttal gyűjtött kevesebbet, mint a második helyezett, az Oroszországból érkezett, a baskír fővárost, Ufát képviselő Szvetlana Mazunina (49,80). Németh Boglárka is az élmezőnyben, a hatodik helyen zárt 47,80 ponttal.

 

Ausztráliában kedden délelőtt (nálunk még éjszaka) rendezik a szerenkénti döntőket. Talán ott is gyűlnek még az érmek.

Németh Boglárka gerenda gyakorlata:

Székely Dóra gerenda gyakorlata:

Dévai Boglárka gerenda gyakorlata:

Németh Boglárka talajgyakorlata:

Székely Dóra ugrása:

Németh Boglárka felemás korlát gyakorlata:

Székely Dóra felemás korlát gyakorlata:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!