Sport

2015.05.06. 12:38

Aranyos táncosok - Új kihívás előtt a Dance Jam tánccsoport

Kőszeg - 25 éves jubileumára készül a Dance Jam tánccsoport. Ezt május 23-án ünnepelik. Örömüket növeli, hogy újabb érmekkel gazdagodtak két országos versenyen.

Némethy Mária

A Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége országos bajnokságán három első helyezést is szereztek a Dance Jam táncosai, akik összesen hét koreográfiával kvalifikálták magukat a júniusban megrendezendő nemzetközi versenyre.

A másik megmérettetés a Táncpedagógusok Országos Szövetségének versenye volt, ami mindig nagy kihívást jelent a csoport számára. Egyrészt azért, mert erre a versenyre az ország minden részéről főleg alapfokú művészeti iskolákból érkeznek, másrészt a részt vevők nagy száma miatt. Idén a modern tánc kategóriában 22, a kortárs tánc kategóriában kilenc koreográfia nevezett. Ebben a népes mezőnyben három második díjat szereztek a kőszegi táncosok.

A „Változó körök" elnevezésű koreográfia sikeres táncosai. Fotó: Dance Jam Tánccsoport

Pihenésre még nincs lehetőségük, hiszen májusban lesz még egy országos bajnokság, és a tánccsoport 25 éves jubileumi előadása is sok feladatot ró a táncosokra és vezetőjükre, Földesiné Németh Csillára.

Az ünnep május 23-án lesz. A nagy érdeklődésre való tekintettel két előadást terveznek, és délután Kőszeg főterén egy „villámcsődületre" is várják a táncot kedvelőket. A 17 órakor kezdődő ünnepi előadás után a jelenlegi és egykori táncosokat is invitálják kötetlen beszélgetésre, vetítésre, képek nézegetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!