Sport

2014.12.21. 17:55

Asztalitenisz: Klampárt ünnepelték, Ecseki bronzérmes

Budapest - Óriási sikert aratott a Körcsarnokban megrendezett Generációk Csatája elnevezésű asztaliteniszgála.

Horváth Erika

Az 1700 néző zsúfolásig megtöltötte a Körcsarnokot, óriási volt az érdeklődés az asztaliteniszgála után, melynek voltak a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka csapatából is ismert főszereplői. Először is, a CVSE játékosáé, Fazekas Péteré volt a rendezvény ötlete, a megvalósításban persze a Magyar Asztalitenisz Szövetség is közreműködött. A gálához kapcsolódott egy 32 fős, egymillió forint összdíjazású, meghívásos férfiverseny is, amelyen asztalhoz állt a celliek extraligás triója – Fazekas, Kosiba Dániel, Ecseki Nándor – sőt vezetőedzőjük, a 61 esztendős Klampár Tibor is.

A legendás világbajnok trióból Jónyer István (balról) és Gergely Gábor. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az öt és fél órás szombati gálán mindenki asztalhoz állt, aki a sportágban számít vagy számított az elmúlt évtizedekben. A pingponggála elején felidézték a magyar asztalitenisz legfényesebb sikereit. Az egyik fő attrakció a 35 éve Phenjanban csapatban világbajnoki aranyérmet nyert Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor, valamint a csapat két kiegészítő embere, Takács János és Kreisz Tibor köszöntése volt. A közönség vastapssal ünnepelte őket. Itt búcsúztatták el hivatalosan az aktív játéktól visszavonult hétszeres Európa-bajnoknőt, Tóth Krisztinát. De nagy tetszést aratott a két svéd világklasszis és hajdani nagy ellenfél, Mikael Appelgren, valamint Jörgen Persson fellépése is.

Ami a versenyt illeti, négyes csoportjából Kosiba három győzelemmel elsőként, Ecseki két győzelemmel, egy vereséggel másodikként lépett a nyolcaddöntőbe. Fazekas és Klampár szoros meccseken maradt alul. A nyolcaddöntőben összekerült a két celli pingpongos: Ecseki 4:3-ra legyőzte Kosibát. A negyeddöntőbeli akadályt is jól vette Ecseki, a nyírbátori Majorost 4:2-re múlta felül. Az elődöntőben kapott ki először az Oberwartban légióskodó Zoltán Zoltántól (1:4), így bronzérmet vehetett át, akárcsak a tavaly még celli színekben játszó Nagy Krisztián. A fináléban Jakab János (Stockerau) 3:1-re bizonyult jobbnak Zoltánnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!