Sport

2016.03.17. 19:52

Asztalitenisz ob Mercz Gábor emlékére

Celldömölk - Szombaton és vasárnap Celldömölk lesz az asztalitenisz fővárosa - a városi sportcsarnok ad otthont a 2016. évi felnőtt országos bajnokságnak.

Horváth Erika

Negyvenöt férfi és 33 női asztaliteniszező nevezett az idei országos bajnokságra, amelyet a tíz esztendeje, 2006. május 24-én tragikus körülmények között elhunyt Celldömölki VSE-játékos, Mercz Gábor emlékére rendeznek - a tízéves szomorú évforduló kapcsán kaphatta meg a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztalitenisz szakosztálya a rendezés jogát. A város és szponzorok jóvoltából 650 ezer forintnyi pénzdíjat osztanak majd szét az öt szám (férfi és női egyes, férfi és női páros, vegyes páros) dobogósai között. Ami a résztvevőket illeti; indulnak a CVSE extraligás játékosai - Fazekas Péter, Ecseki Nándor és Lindner Ádám - azonban lesznek neves hiányzók is, a kuvaiti World Tour-versenyen lévő Pattantyús Ádám, Pergel Szandra, Madarász Dóra, de nem nevezett további négy válogatott, Jakab János, Kosiba Dániel, Póta Georgina és Lovas Petra sem.

Fazekas Péter nem bánná a címvédés(eke)t Fotó: Gyuricza Imre

A tavalyi ob legeredményesebb versenyzője volt Fazekas Péter, három döntőt is játszhatott, végül két aranyat és egy ezüstöt nyert. Idei terveiről elárulta, hogy még két ob-arany hiányzik ahhoz, örökös magyar bajnokká avathassák. Jelenleg négy egyéni és négy páros bajnoki címnél tart - szeretne tovább közelíteni a tízhez.

A ob programja. Szombat. 10.00: női páros, férfi páros az elődöntőig. 12.00: vegyes páros végig. 14.30: női egyes, férfi egyes selejtező. 17.30: női egyes, férfi egyes főtábla 1. forduló. Vasárnap. 10.00: női egyes, férfi egyes főtábla folytatás. 15.00: női, férfi páros elődöntők. 15.30: női, férfi egyes elődöntők. 16.15: női, férfi páros döntő. 17.00: női, férfi egyes döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!