Sport

2014.07.30. 18:30

Asztalitenisz vasiakkal

Budapest - A Magyar Asztalitenisz Szövetség nyilvánosságra hozta a 2014/2015. évi NB-s csapatbajnokságok csoportbeosztási tervezetét.

Horváth Erika

Akárcsak az előző szezonban, tízcsapatos lesz a férfi Extraliga. A bajnoki címvédő Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka eddigi csapatából csupán Fazekas Péter maradt, a trió a Németországból hazatérő, a világranglista top 100 versenyzője közé tartozó Kosiba Dániellel és a nemrégiben az ifjúsági Eb-n fiú párosban arany-, vegyes párosban ezüstérmet szerzett Ecseki Nándorral lesz majd teljes. A Büki TK folytatja az NB I. nyugati csoportjában. Az NB II. északnyugati csoportjában továbbra is a CVSE II. csapata lesz az egyetlen vasi résztvevő. Az NB III. nyugati csoportjában az eddigi hat helyett öt vasi együttes lesz érdekelt. A CVSE ezután is két csapattal a III. és a IV. gárdájával szerepel ebben az osztályban, ám a Kőszegi SE már csak egy együttest indít. A SZAK-Sportiskola mellett a Haladás-Vízéptek lesz az ötödik résztvevő, amely a megyeiből feljutó HVSE és a Vízéptek fúziójából jött létre.

Újdonság, hogy a női NB I-ben indít csapatot a SZAK-Sportiskola. Miután női vonalon nincs az NB I-nél alacsonyabb osztály, ide nem kell feljutni, elég csak benevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!