Sport

2016.07.28. 14:49

Atlétikai ob vasiakkal

Székesfehérvár - Péntektől vasárnapig a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban rendezik meg a 121. atlétikai országos bajnokságot.

Horváth Erika

Az ob-n a 19 fős riói atlétakülönítményből a pályaversenyen szereplők főpróbázhatnak (maratoni és gyaloglószámok nincsenek ezen az ob-n). Indul a kalapácsvető Pars Krisztián, a diszkoszvető Kővágó Zoltán, a 100 m gátas Baji Balázs, a magasugró Szabó Barbara, a súlylökő Márton Anita, sőt a két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Gyöngyi és Krizsán Xénia is - utóbbiak több számban.

Összességében 34 egyéni és négy váltószámot rendeznek az utóbbi években megszokottak szerint - a világversenyekhez hasonló selejtező-döntő szisztémában. A programot három nap alatt bonyolítják le, pénteken 16-19.15, szombaton 10-20, vasárnap pedig 14-19 óráig. Vas megyéből összesen 26 - 20 férfi és hat női - versenyzőt neveztek három egyesület, a Dobó SE, a Haladás VSE és a SzoESE képviseletében. Dobogós esélyei a HVSE-nek a gátfutó Juhász Lilla, a távol- és hármasugró Pap Kristóf, valamint a 4x400-as váltó révén lehetnek - tudtuk meg Lengyák György edzőtől. A Dobó SE szeretné elfoglalni a férfi kalapácsvetés dobogójának mindhárom fokát - erre Pars Krisztián, Halász Bence és Rába Dániel pályázik, Hudi Ákos derékproblémái miatt nem tud indulni. A nőknél négyen esélyesek a dobogóra, köztük Gyurátz Réka és Gergelics Cintia is - osztotta meg velünk várakozását Németh Zsolt vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!