Sport

2015.03.05. 11:25

Ausztriában síelt Vas megye - Közel százan csatoltak lécet a lábukra a hagyományos erőpróbán

Remekül sikerült, szép vasi sikerekkel zárult Szombathely város hagyományos alpesi amatőr síbajnoksága.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség – a város támogatásával – az idén is megrendezte Szombathely nyílt amatőr alpesi síbajnokságát, már a 13. alkalommal. A népszerű erőpróbának a hagyományoknak megfelelően az ausztriai – jogllandi – Wenigzell síterepe adott otthont. Először a verseny történetében két futamon adhattak számot tudásukról a résztevevők – a jobb eredményt vették figyelembe az eredményhirdetésénél. Remek időjárás, minőségi pálya, gördülékeny szervezés fogadta az amatőr sportolókat. Idén sikerült Vas megyében tartani a legjobb férfi versenyzőnek járó különdíjat: a püspökmolnári Perlaky Péternek köszönhetően. A résztvevőkre egyébként egy 700 méteres, 24 kapuval ellátott pálya várt.

– Büszkén mondhatom, hogy regionális versennyé nőtte ki magát a városi, megyei bajnokságunk, hiszen Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek versenyzők, összesen közel százan csatoltak lécet a lábukra – fogalmazott a szervezők nevében Vécsey Zsolt. – A nagy létszám pedig jelzi, hogy a rendezvényünk elérte a célját, tömegsport jelleget öltött, egyre többen ismerkednek meg a síeléssel. Nagyon tetszett a résztvevőknek, hogy kétszer lehetett lesiklani a pályán, így volt lehetőség a javításra, és izgalmasabb is lett a verseny. Jövőre természetesen nem marad el a 14. bajnokságunk!

Szombathelyi lányok „alpesi" felszerelében. Balról Vécsey Boglárka, Vécsey Veronika, Józsa Virág és Goncsarenko Karina. Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

Vasi érmesek, lány-női, mini: 1. Gyarmati Ella. Gyermek II.: 3. Benke Laura (Szombathely). Serdülő I.: 3. Rothy Fanni (Szombathely). Sedülő II.: 1. Józsa Virág, 3. Vécsey Veronika, 3. Goncsarenko Karina (mind Szombathely). Ifjúsági II.: 1. Goncsrenko Milena, 2. De Jonge Nóra (minkettő Szombathely). Felnőtt: 1. Sziklai Luca (Szombathely, 2. Pap Annamária (Magyarlak). Szenior I.: Sátori Alíz (Szombathely). Szenior II.: 1. Gerlacfalvy Csilla (Szombathely). Szenior IV.: dr. Lujber Lászlóné (Szombathely).

Fiú-férfi, gyerek I.: 3. Kismarosi Gergő (Szombathely). Gyerek II.: 1. Vágfalvi Simon (Kőszeg), 2. Fekete Kornél (Szombathely), 3. Varga Lajos Márton (Szombathely). Serdülő I.: 3. Dérfai András (Kőszeg). Serdülő II.: 1. Benke Brúnó (Szombathely), 3. Fekete Gellért (Gyöngyösfalu). Ifjúsági I.: 2. Horváth Dániel (Szombathely). Felnőtt: 1. Perlaky Péter (Püspökmolnári). Szenior II.: 1. Szabó Gábor (Szombathely). Szenior III.: 1. Pap Károly Tibor (Magyarlak), 3. Pünkösthy Botond (Kőszeg). Szenior IV.: 1. Kővári József, 2. Vécsey Ernő (mindkettő Szombathely).

Snowboard: 1. Benke Zoltán (Szombathely), 2. Vágfalvi Gábor (Kőszeg), 3. Benke Brúnó (Szombathely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!