Sport

2016.01.31. 10:42

Ausztriai kalandozások: második és harmadik a Viktória

A Viktória U17-es labdarúgó lánycsapata a harmadik, az U11-es második helyen végzett Ausztriában.

Pum András

A Ferencsik Evelin vezette Viktória U17-es együttese tízcsapatos bécsi tornán vett részt. Miután a csapat kapusa, Egyed Barbara családi okok miatt nem ért rá, így a felnőttgárda kapusa, a válogatott Bíró Barbara tartott az együttessel. A csoportmeccsek során a Mariahilfet 3-1-re, a First Vienna B gárdáját 3-0-ra, a Mönchofot 1-0-ra verte a vasi csapat, az Altera Portától 2-0-ra kikapott. A szombathelyiek második helyen végeztek csoportjukban, így a másik ág másodikjával, a First Vienna "A" alakulatával mérkőztek a harmadik helyért – és 3-1-re nyertek.

A torna legjobb játékosának a mindössze 13 éves, viktóriás Nagy Vanesszát választották.

A Viktória kerete. Bíró Barbara, Szalczer Krisztina, Horváth Viktória, Bozzay Eszter, Császár Flóra, Balázs Krisztina, Nagy Vanessza, Bátorfi Boglárka, Janus Izabella, Császár Hanna. Edző: Ferencsik Evelin.

A harmadik helyezett Viktória U17-es gárdája

A  Boda Gábor irányította U11-es csapat ötcsapatos pottendorfi tornára kapott meghívást, ám mivel két gárda nem érkezett meg, így a három együttes körmérkőzést vívott. A csere nélkül játszó szombathelyiek a Spratzernt 4-1-re és 5-0-ra verték, az FC Viennától 2-1-re kikaptak, így utóbbi gárda mögött a második helyen zártak. A viadal gólkirálya a hatgólos Novák Luca lett.

A Viktória kerete. Németh Mirtill, Horváth Csenge, Novák Luca, Szabó Fanni, Csejtei Emilía, Takács Dorina. Edző: Boda Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!