Sport

2015.03.06. 13:10

Az Alba Fehérvár vendégeként zár a Falco KC

Az NB I-es férfi kosárbajnokság apaszakaszának utolsó meccsén, a 26. játéknapon a felsőházi középszakaszból kicsúszó Falco-Trend Optika KC Szombathely szombaton 18 órakor az ugyancsak csalódott Alba Fehérvár vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A Falco az előző játéknapon, szerdán hazai pályán kapott kijózanítóan nagy pofont a Kaposvártól (83-79). A vereség azt jelenti, hogy a Falco az utolsó pillanatban kicsúszott a legjobb négyből, lemaradt a felsőházi középszakaszról – marad a középszakaszbeli középszakasz. Az ötödik helyről várja az alapszakasz utolsó játéknapját, és lejjebb már nem is csúszhat, hiszen az egy győzelemmel mögötte álló Pécset oda-vissza megverte. A Fehérvár is csalódottan fut neki a meccsnek. Az ugyanis Alba merész célokat fogalmazott meg a szezon előtt, amiből semmi nem valósult meg, csupán a hetedik a tabellán – előző két meccsét pedig elbukta. A felek szombathelyi találkozója sima Falco-sikerrel (77-62) zárult.

Bognár Kristófra fontos szerep várhat a szombati meccsen (Fotó: Unger Tamás)

– Nem vitás, két csalódott csapat feszül egymásnak – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Ráadásul nálunk akad azért probléma bőven. Covington ugye távozott, Doyne pedig még sérült, így légiós kettes nélkül vágunk neki a meccsnek. Hall rúgást kapott szerdán a hátára, kevés esélyt látok a játékára. Majsztorovics szereplése is kérdéses, neki ugyanis a térde bánta a Kaposvár elleni meccset. Az Alba ellen tehát azok a játékosok is kapnak bőven szerepet, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán – bízom benne, hogy a fiatalok pótolják majd a hiányzókat. A Fehérvár egyébként nem rendelkezik rossz kerettel, csak valamiért nem működik csapatként. Volt náluk edzőváltás, sokszor cseréltek légióst. És nagyon sok meccset buktak el a hajrában. A nehézségeik ellenére is úgy gondolom, hogy a székesfehérváriak futnak neki esélyesként a mérkőzésnek. Nem feltartott kézzel lépünk pályára, megpróbáljuk megnehezíteni a házigazda dolgát – és természetesen szeretnénk győzni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!