Sport

2017.03.19. 19:21

Az Alba is visszavágott a Körmendnek

Nem tartott ki a parádés kezdéssel gyorsan összeszedett húsz pontos hazai előny a listavezető ellen. A fehérváriak a nagyszünetre visszatértek a meccsbe, a szünet után pedig átvették a játék irányítását és egy rendkívül feszült hangulatú találkozón végül higgadtabbak maradtak és nyertek.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Alba Fehérvár 76–81 (30–10, 12–26, 15–27, 19–18)

Körmend, 2000 néző V: Cziffra, Hegedüs, Gorka

KÖRMEND: Petty13/6 , Smith 4, FERENCZ 16/12, ALLEN 15/3, CSORVÁSI 11

Csere: Gibbs 10/6, Dickerson 7/3, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

ALBA: TAYLOR 22/12, Mohammed 6, Shepard 11, Lóránt 4, Keller Á. 12

Csere: Farr 7/3, BURGESS 9/9, MARKOVICS 10/6

Vezetőedző: Dzunic Branislav

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-4. 10. p.: 30-8. 15. p.: 35-22. 18. p.: 37-31. 24. p.: 44-44. 28. p.: 49-53. 33. p.: 63-67. 37. p.: 76-75.

Kiállítva: Gibbs, 38. p.

A vendégek a visszavágás reményével érkeztek Körmendre, hiszen az első körben, Gasper Potocsnik első magyar bajnokiján az MTE nyert Székesfehérváron. Igaz, a Magyar Kupa elődöntőjében a későbbi győztes Alba győzött, de ott Ferenczék tartalékosan léptek pályára. Később érkezett hozzájuk Lasan Kromah, aki első profi szezonját épp az Albánál töltötte, de elmaradt a bemutatkozása egykori kenyéradói ellen, mert ujjsérülése miatt ő maradt ki a körmendi légiós ötösből. Civilben ült a padon a sérült Horti Bálint és a beteg Doktor Péter is. A másik oldalon a sérült Tóth Péter és 6. légiósként Justin Edwards hiányzott a keretből. Ferencz két hármasa törte meg a kezdeti kapkodást. Shepard zsákolása volt köztük a válasz. Smith elképesztő zsákolását követően 12-4-nél kért időt Dzunic mester. Máris forrt a sportcsarnok. Petty tripláját Csorvási labdalopása és zsákolása követte. A vendégek cserékkel próbálkoztak, de csak 21-4 után jött két vendégpont, büntetőből. Kilenc perc után húsz volt közte és ez megmaradt a negyed végére, amelyet végig tombolt a közönség. Fehérvári kettesek után jött Gibbs öt pontja, de aztán alaposan belehúzott az Alba. Két fehérvári hármas után ki is kérte első idejét Gasper Potocsnik. Burgess aztán még két hármast dobott, 38-25-nél jöhetett az újabb hazai idő. De megint csak a vendégek találtak be, majd Ferencz és Dickerson törte meg a hazai kosárcsendet. A félidőben hat pont volt az Egis Körmend előnye. Megint Ferencz nyitott, most egy kettessel. A közönség tüntetett a játékvezetők ellen, akik mint ha kicsit elnézőbbek lettek volna a vendégekkel. Keller kosaraival aztán elfogyott az előny. Taylor hármasa után pedig már vezetett az Alba, jöhetett a hazai időkérés. Ferencz triplája hozta az egyenlítést, de két zsákolással megint ellépett az Alba. Nehezen jöttek a hazai kosarak és mindig volt rájuk válasz. Hattal vezettek a védekezésüket jól összerakó vendégek az utolsó negyed előtt. (57-63) Aztán még tovább nyílt az olló, a körmendi hibákat könnyű kosarakkal büntették a vendégek. 61-67-nél a fehérvári fordítás vezére, Burgess sérült meg. Allen hármasa faragott a hátrányból, de a másik oldalon Lóránt kezdte el gyűjteni a pontokat. Petty labdalopása és ziccere után Dzunic mester kért időt. (35. p. 68-71) A negyed közepén két újabb labdalopásból Gibbs egyenlített, Allen büntetőivel pedig már újra vezetett az MTE. De megint fordult a kocka, mert két eladott hazai labda után Taylor dobott hármast. Petty pörgött be teljesen, bevarázsolt egy hármast. Három perc sem volt hátra, amikor hosszas tanakodás után Taylor és Gibbs kapott technikait, majd Gibbset ki is állították a játékvezetők. A fiatal játékos felült a provokációnak, összetűzésbe keveredett az ellenfél kisemberével, ő húzta a rövidebbet. Ez bizonyult a fordulópontnak, megint átvette a vezetést az Alba. A körmendi támadások kimaradtak, Taylor bedobta a büntetőit, így az Alba nagyot fordítva nyert egy botárnyoktól sem mentes találkozón.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Gratulálok az Albának a győzelemhez. Mi nagyon jól kezdtük a mérkőzést, pontosan azt játszottuk, amit elterveztünk. A második negyedben az ellenfelünk elkezdett sokkal agresszívabban, sok érintkezéssel játszani, és mi erre nem jól reagáltunk, rossz válaszokat adtunk. Elsősorban támadásban vesztettünk, nem találtuk meg a korábbi jóritmusdunkat.n

Dzunic Branislav: – Azt tudhattuk előre, hogy nem lesz ma szép játék a pályán, inkább szerettünk volna egy igazán fizikális mérkőzést játszani. Az első negyedben ez nem sikerült, de aztán sikerült ebben előbbre lépnünk. A végjátéban gyakorlatilag egylabdás meccsé vált a találkozó. Apró dolgok döntöttek, talán mi kicsit higgadtabbak maradtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!