Sport

2015.01.09. 15:45

Az Albát fogadja a Körmend

A szerdai kerek százpontos, fölényes győzelem után a TLI-Alba Fehérvár csapatát fogadja az Egis Körmend együttese a férfi kosárlabdázók élvonalának 16. fordulójában. A találkozót szombaton, 18 órától rendezik.

Németh Zsolt

Ryan Richards kiemelkedő dobóteljesítményével és a korábbinál gördülékenyebb játékkal kezdte az új esztendőt a piros-fekete csapat, ezúttal azonban minden bizonnyal nehezebb feladat következik. Bár a székesfehérvári alakulat sem úgy teljesít, ahogy azt elvárnák tőle, mégis sokkal jobban áll, mint a vendéglátója. Hét győzelemmel és hét vereséggel a hetedik helyről érkezik Körmendre az Alba, amely két játékosától megvált a múlt év végén, távozott Cleveland Melvin és Dalibor Djapa. Marcel Tenter helyett pedig Székely Norbert vette át a szakvezetői posztot. Időközben a csapathoz igazolt a lett Ernests Kalve, aki két éve épp az Alba ellen játszott magyar bajnoki döntőt a Szolnok színeiben. De ott van a legutóbbi kosárgála MVP-je, Lasan Kromah és Brandon Wood is, akik kiváló kosarasok. Simon Balázst és Csorvási Milánt sem kell bemutatni azoknak, akik ismerik a hazai kosáréletet. Nem lesz könnyű dolga a körmendi csapatnak, ha teljesíteni akarja Déri Csaba elvárását, hogy ezt a mérkőzést is behúzza.

– Csütörtökön kielemeztük a leendő ellenfelünk játékát. Jó kosarasokból áll az Alba, komoly potenciál van bennük, de nekünk hazai pályán mindenki ellen úgy kell felmennünk, hogy győzelemre játszunk! – mondta a piros-feketék vezetőedzője. – Ez így lesz szombaton is. Igyekszünk megkeresni az Alba gyenge pontjait védekezésben, és kivédeni azokat az elemeket, amelyeket jól alkalmaznak támadásban. Ernests Kalve új ember náluk, de nem ismeretlen a számunkra. Láttam a Szolnok színeiben játszani, rá is készülni fogunk.

Déri Csaba Ryan Richardsot instruálja. Állnak balról: Hencsey Tamás, Tóth Norbert, Sonyák Béla (Fotó: Szendi Péter)

– A Nyíregyháza ellen jól játszott a csapat és volt egy kiemelkedő egyéni teljesítmény is, Ryan Richardsé, mégis a szurkolók egy része sokat kritizálja őt. Mi erről a véleménye?

– Amióta edző vagyok, férfiak között ilyen jó játékosom még nem volt, ezt mondhatom az eddigiek alapján. A játékostársak és Hencsey Tamás is úgy látta, hogy elképesztő lendülettel vetette magát munkába az ünnepek után. Ennek az első állomása volt ez a meccs, amin ráadásul fájós lábbal vállalta a játékot. Mindent tud, amit egy négyes, ötös játékosnak tudnia kell, nagyon magas szinten. A védekezésén is igyekszünk javítani, és már ott is szép dolgokat láttunk tőle. Örülök a jó teljesítményének, de nem kell túlértékelni ezt a 40 pontot és 15 lepattanót. Ez egy kiemelkedő nap volt a számára, de van még bőven fegyverünk támadásban rajta kívül is. Van még 5-6 játékosunk, aki képes mérkőzést eldönteni, ebben kell megtalálnunk az egyensúlyt.

A 15. forduló első mérkőzésén, csütörtökön este: Soproni Sördögök-Atomerőmű 75-80 – ezzel az Atom átvette a vezetést a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!