Sport

2017.01.23. 19:15

Az aranyért játszhat az U13 - Magabiztosan nyerték a bajnoki alapszakaszt az SZKKA fiataljai

Szombathely - Bajnokesélyeshez méltóan zárta az alapszakaszt az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) U13-as csapata a nyugati, vagyis B csoportban.

Pum András

Horváth Anna (balról) és Pődör Blanka nem csupán csapatuk, csoportjuk legeredményesebb játékosai is voltak Fotó: SZKKA

A nyolccsapatos B csoport erősségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Győrben rendezett utolsó fordulóban hazai pályán nem sikerült a továbbjutást kiharcolnia a jó erőkből álló Győri Audi ETO-nak. Így a csoportból első helyen a mind a 14 meccsét megnyerő Pődör Zoltán irányította SZKKA jutott tovább a második Bajnok DSE Nemesvámos és a harmadik Kozármisleny SE előtt. Az SZKKA-n kívül csak a közép-magyarországi, vagyis C csoportban szereplő Ferencvárosnak sikerült hibátlan teljesítménnyel abszolválnia az alapszakaszt. A B csoport legeredményesebb játékosa a szombathelyi Horváth Anna (78 találat) volt, mögötte klubtársa Pődör Blanka (77 találat) végzett - mindketten a serdülőválogatott tagjai.

Ami a folytatást illeti, az alapszakasz után a három csoportelső - SZKKA, FTC és a keleti első Debrecen - vív körmérkőzést az aranyéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!