Sport

2013.04.02. 15:06

Az Atomerőmű a Körmend vendége

Hazai pályán folytatja a felsőházi középszakaszt a férfi kosárlabdázók élvonalában a Lami-Véd Körmend együttese.

Vas Népe

Szerdán 19 órától – szurkolók jelenlétében – Fodorék az Atomerőmű csapatát látják vendégül. A piros-feketék az alapszakasz végén épp az ASE ellen harcolták ki a felsőházi tagságot, amihez némi szerencse is kellett, de a győzelmük nélkül a többi eredmény sem segített volna. Akkor az idei szezon legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat, hasonlóra készülnek most is a kisvárosban.

– Elég sok tényező hátráltatta a munkánkat a múlt szerda óta is – mondta Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője.

Grebenár Péter és Vojvoda Dávid (elöl) csatája. Legutóbb sikerült semlegesíteni a paksi játékost. Fotó: Szendi Péter

– Betegségek és sérülések miatt csak hétfőtől tudtunk öt-öt ellen edzeni. De a fizikai felkészítésre is oda kellett figyelnünk, mert beindul az igazi play-off menetrend, szerda-szombat ritmusban fogunk játszani a szezon végéig. Ez a hét volt az utolsó lehetőség a felkészítésre, ami előnyére válhat azoknak, akik részesei tudtak lenni. Ugyanakkor mentálisan is nehéz időszak következik, hiszen nem lesz sok idő a következő ellenfélre való felkészülésre. Nem is volt olyan régen, hogy győztünk az ASE ellen, de azóta edzőt is váltottak Pakson. Ez rövidtávon eredményt hozott, hiszen legyőzték a Szolnokot.

A hazai rendezésű kupadöntőn viszont nem jutottak a fináléba, ez mentálisan is hatással lehet rájuk, amit kihasználhatnánk. Az sem mellékes, hogy a hétvége két mérkőzését fizikailag is megérezhetik, és ott sem egészséges mindenki. Azt mondtam a srácoknak, hogyha az alapszakasz végén tudtak olyan jól játszani a Paks ellen, akkor most miért ne sikerülne újra? Külön figyelmet fordítunk majd Vojvoda Dávidra, hiszen egyértelműen ő a legjobb formában lévő paksi játékos. A remek kezdése után legutóbb is sikerült megállítanunk őt, azon leszünk most is, hogy minél jobban kivonjuk őt a játékból. A csapat nevében is szeretném megkérni a közönségünket, hogy mutassuk meg: tudunk sportszerűen, hatékonyan szurkolni. A körmendi csapatból Golomán György a ciprusi középiskolás világbajnokságon szerepel, Farkas Attilának pedig egy kisebb, de kellemetlen sérülése van, így most sem teljes a keret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!